10 augusti 2010

Madeleine på Rörtången

Vår sista kväll på Rörtången, 31 juli, kom en av mina äldsta vänner ner och hälsade på oss. Madeleine och jag pluggade ihop på Handels i Göteborg och hade ett par roliga månader i Paris när vi jobbade på Electrolux respektive Volvo och delade lägenhet inne i stan. Nu var det lite lugnare omgivningar på landet :)

Trots att regnet hängde i luften tog vi oss en liten promenad innan middagen. Passerade Rörtångens kiosk för lite lördagsgodis bland annat.

På en anslagstavla hängde denna enormt söta lapp av två tjejer som till en otroligt billig peng ville gå ut och gå med folks hundar. Man fick ett litet leende på läpparna.

Med sig hade Madeleine sina två tjejer som är födda samma år som Anna och Fredrik. Det är rätt kul hur vi lyckats göra det mesta i livet vid samma tidpunkter. Caroline, jätteduktig golftjej, är som Anna...

...och Louise, som är väldigt bra gruppgymnast, är lika gammal som Fredrik. Hon försökte lära honom stå på händer. De föll mest ihop i högar av skratt i trädgården, såg det ut som.

Det blev en jättemysig sista sommarkväll ute på landet och extra roligt att Madeleine och jag lyckats träffas två gånger i år, trots att hon bor i Stockholm och jag i Malaysia. Inte illa!!

Åsa firar 50

Dedn 19 juli fyllde Åsa 50 och idag, den 30 juli, var det kalas hemma hos Peder och Lena på Rörtången.

Åsa hade fixat jättegod buffé med piroger, laxspett, potatis med mojo rojo och lite annat smått och gott. Erika hade bakat bröd också, så ingen risk att någon gick hungrig därifrån.

Det var dukat ute på deras täckta altan, så trots lite halvkallt väder gick det bra att sitta ute.

Fick en sån fin bild på Erika. Hon är född sex månader innan Anna så vi har känt henne hela hennes liv. När barnen var små var det många och långa promenader i Delsjön som gällde.

Fredrik gillade maten, men han verkar annars mest gilla sin mamma...eller????

Åsa hade Michi till bordet och de såg båda ut att njuta av varandra på den sidan också :o)

Trevligt sätt att tillbringa Rörtångens näst sista kväll på för denna sommaren!

Badtunna hos Kristianssons

I fredags kväll var vi hemma hos Marie och Ingemar för sommarens dopp i deras badtunna. Vi skrattade gott när de öppnade i sina söta matchande badrockar, redo för kvällen!

Först blev vi serverade lite middag med laxrullar och fantastiskt god kantarellomelett.

Därefter var det dags att ge sig ut till badtunnan. Det var lite kallare ut denna kväll och regnet hängde i luften, så dimman låg tät över tunnan. Varmt bad och en kall drink var en god kombination.

Väldigt bra idé med badtunna. Så enkelt och säkert väldigt roligt att kunna använda även på vintern när det är riktigt kallt ute. Det enda jobbiga är väl språngmarschen till tunnan, då.

Vi är bara inne i slutet av juli, men man märker redan hur kvällarna börjar bli mörkare. Det går snabbt och sommaren är så kort. Vi har det bra som kan fortsätta vår förlängda sommar nere i Kuala Lumpur!