14 mars 2011

Fun Fair på MKIS

I söndags, den 13 mars, var det dags igen för Fun Fair på skolan. En gång om året är det en stor marknad med dels försäljning, dels massor av aktiviteter för barnen.

Karin skulle varit med och det skulle väl blivit vår sista gång att sälja tillsammans, men på grund av läcka i huset hemma var hon tvungen att åka till Sverige.

Det var väl sådär kul att stå och sälja själv. Man kan inte gå ifrån någonting. Som tur var kom Anna förbi en sväng för hon skulle också hjälpa till på ett par ställen, så jag fick hjälp med att köpa lite mat och vatten. Det började klockan tio och slutade tre. Rätt som det var dök även Michi och Fredrik upp med varsin hjälm under armen. De hade tagit den lilla vespan hit.Roligt att få lite sällskap en stund :)

Byggande av hyllor på Verve Suites

I lördags byggde Michi och Fredrik upp hyllor i Verve Suites förråd. Michi hade varit ute på Ikea och handlat och fick sedan en bra medhjälpare.

Senare på kvällen var vi hemma på middag hos Sjönells. Anna var med Laila inne i stan och tittade på bio. När de skulle åka hem vid elvatiden på kvällen var det en bil med några gubbar i som höll på och köra upp brevid dem hela tiden och vinkade. En hoppade ut vid ett rödljus och satte ett visitkort under vindrutetorkarna. Tjejerna blev rädda och kände sig förföljda. När de så skulle köra hem, tyckte de att bilen var efter dem. Lätt stressade körde de fel och helt plötsligt började batterilampan på bilen lysa och Annas bil dog. Då visste de inte riktigt var de befann sig.

Michi och Janne stack direkt ut för att hitta dem. En trasig bil på en trafikerade väg och eventuella efterföljande män lät ju inte som en bra kombination. Först efter 40 minuter lyckades de hitta tjejerna som var lätt uppskakade. Då hade också Lailas pappa hunnit fram. Tror aldrig jag har varit så orolig. Ringde Anna - ingen svarade, Jannes telefon var inte på och Michis telefon tutade upptaget hela tiden. Tankarna far och man inbillar sig allt möjligt otäckt. Men, i verkligheten är ju de flesta människor utan baktankar. Några hade stannat och frågat om flickorna behövde hjälp och ingen hade varit dum. Det dröjer nog tills det blir sena turer från stan i alla fall. Då ber vi nog "vår" taxichaufför Jeffrey att köra istället...

Jordbävning i Japan, 11 mars

Idag har det verkligen varit en fruktansvärd dag. Vilken enorm jordbävning det har varit i Japan. Den var 8,9 på skalan. Norra Japan har drabbats mest och de flesta bilder man ser är från Sendai. Även i Tokyo är det mycket skador och ett kärnkraftverk balanserar nu på randen till om det skall bli härdsmälta eller ej.

Efter jordbävningen kom det en tsunamivåg som svepte in över land. Bilderna här nedan är från flygplatsen i Sendai. Man tror ju inte det är sant. En stad längs med kusten är helt bortsvept och 9.500 människor är borta.


Michi och Fredrik är inbokade till Hokkaido i norra Japan för att åka till Club Med och åka skidor. Med tanke på vad man hör om kommande efterskalv, samt bilderna man ser så är det ju bara till att avboka resan direkt. Vad är väl det jämfört med vad så många har drabbats av...

Våra Sweatröjor har kommit

Idag har jag varit och hämtat våra fina värdinnetröjor som vi skall ha under världsmötet. De har vår världsmöteslogo på framsidan...

...och Swea Kuala Lumpur på baksidan. De är gjorda med brodyr både bak och fram och kostade totalt 24 rm, dvs ca 50 kronor per tröja inklusive brodyr. Det är ju jättebilligt! Kul också att alla kan se vilka som är värdinnor och tillhör Kuala Lumpur!


Nu är det inte ens en vecka kvar tills vi kör igång.