03 maj 2010

Bokklubbsmiddag 27 april

Så var det dags för bokklubb igen och denna gång hemma hos mig. Linda Bogren och jag skulle ha haft det tillsammans men nu var hon ute och reste och istället fick jag hjälp av Elisabet som gjorde en god äpplepaj. Hade fått en vietnamesisk kokbok när pappa var här så den kom till användning ikväll och likaså det vietnameiska laquerware-porslinet.

Till middag blev det färska vårrullar med räkor och grönsaker och till varmrätt biff med semsamfrön och kyckling med lemongrass och chili. Riktigt gott blev det.

Vi var sju av de tio som kom idag; Heidi, Harriet, Maria, Jeanette, Elisabet och Gunilla och jag. En person flyttade hem i dagarna så vi får väl snart fylla på. Vi brukar vara ungefär 12 i varje bokklubbsgrupp och just nu finns det tre grupper.

Ibland glömmer vi nästan bort att vi skall prata böcker också. Istället blir det mycket prat och fniss. Inte så tråkigt det heller :o)

Anna kör igen, 27 april

Så var det dags för Anna att köra igen. Dubbellektion igen. Denna veckan har hon två lektioner varje dag, tisdag till torsdag och sedan har hon tagit åtta av de tio hon skall ta.

Även denna gång fick hon börja med att köra runt banan och första provet är start i uppförsbacke. Detta följs sedan av fickparkering och trepunktsvändning. Det är allt!

Denna gång fick Anna ge sig ut i verkligheten också och det var ju extra kul! Hon fick inte köra i mer än 40 km/h och inte ut på motorväg. När hon sedan kör upp får hon köra rutt A eller rutt B och det är dessa de tränar på. Inga överraskningar här inte...