05 februari 2019

Batu caves med Karin

Så har vi äntligen en dag i Kuala Lumpur och något måste ju Karin få se. Hon började dagen med att fota ett par av våra trevliga vakter på condot och de ställde upp sig så glatt.


Vi tog sedan en uber bort till Batu Caves och det var hur mycket folk som helst där i och med att det är helgdag.


Det blev en tur i grottorna och sedan inköp av lite vykort på plats i templet.


När vi skulle lämna så bestämde vi oss för att ta tåget in till stan istället för att vänta fyrtio minuter på en taxi.


Vi promenerade fem minuter till stationen Batu Caves. Det var ett äventyr bara att köpa biljetter. Folk kom från alla sidor och försökte tränga sig fram. Tågen gick sedan bara en gång i timmen så vi fick vänta nästan femtio minuter på att tåget skulle komma. Det var sedan helt packat med folk. Vi stod i en ladies coach, men det var nog bara fyra kvinnor i vagnen och resten män...


En tjej framför mig hade en tröja med tänkvärd text!


När vi kom till KL Sentral så var klockan nästan fyra och vi var vrålhungriga. Vi slängde oss in på Coffee Bean och tog en laxmacka och en kaffe. Det smakade underbart. Tanken var att vi skulle åkt in till tvillingtornen men nu var det redan sent och vi var så trötta. Det blev lite rundvandring inne i Nu Sentral istället. Vi hade ju i alla fall fått se tornen från tåget.


På kvällen gick vi bort till Souled Out för att äta middag. Aida hälpte oss med Yee Sang. En färgglad måltid där man skall ta all mat med pinnar och kasta upp i luften för att blanda allt, medan man mässar ord man vill skall inträffa under det nya året: kärlek, pengar, resor etc



Så här snyggt var allting innan vi kastade oss över det...


...och så här såg det ut efteråt. Fniss!


Rätt som det var kom en av kyparna gående utklädd till någon kinesisk gud och delade ut clementiner, något man får överallt under det kinesiska nyåret.


Vi visade även Karin den hemliga baren nere i Sri Hartamas. Där träffade vi ett roligt par som tipsade om massor av nya ställen. Nu får vi nog vänta ett tag :)


Så var sista natten över och i morgon åker Karin vidare till Thailand. Så roligt vi har haft det!