12 oktober 2018

Indisk fest hos Sunanhini

Anna och tjejerna besökte Pablo Excobars hus, den ökände colombianske knarkkungen. Huset är nu omgjort till ett resort. Kan inte säga annat än att de verkar ha det bra!






På eftermiddagen var jag själv redo för att ge mig iväg på en indisk högtid. Under nio dagar firas olika nivåer man går igenom i olika liv, från "vanlig människa" till "gud". Sarin var på och Thelma hade fått hjälpa mig med lite nålar. Örhängen och armband är obligatoriskt och var inköpta i rätt färg.



Hemma hos Sunandhini väntade ett femtontal damer som lyste upp och nästan applåderade när jag kom i sari. Jag fick höra att det var så respektfullt av mig att klä mig så när jag var bjuden. Kul! Sunandhini hade smyckat lägenheten. Den här trappan med alla figurer symboliserar hur vi går från människa till gud.



Det fanns också ett bord med mängder av små silversaker som skulle symbolisera andra saker.



Ett sådant här mönster oftast gjort med ris kallas rangoli eller kolam. Det görs som utsmyckning till flera indiska högtider. Ofta är de otroligt vackra.



Pattu kom hem och ville så gärna ha ett foto på mig och Sunandhini ihop. Hon hade en sari i linnetyg. Verkade svalt och skönt.




Verkligen roligt här att bli bjuden på olika typer av högtider!