11 januari 2015

Champagnebrunch....utan champagne

Direkt på morgonen var alla uppsnoffsade. Det var dags för den efterlängtade champagnebrunchen!!!


Ritz-Carlton tog emot oss på bästa sätt och vi log åt hur de till och med hade barnserviser för de som så behövde.


Kusinerna ställde upp på ett fint foto tillsammans innan det var dags för mat och dryck.


Då kom CHOCKEN!!! Hovmästaren tog mig åt sidan och sade: "We have some bad news." Vad kan det vara, tänkte jag och kunde aldrig ens i fantasin drömma om att det var vad han sade: "We are out of champagne"... Detta på Ritz-Carlton - ett femstjärningt hotell. Var det möjligt. Alldeles uppenbart - ja. Helt otroligt och något som bara inte får hända. De kunde ju dessutom hört av sig innan vi kom dit ifall vi hade velat styra om.


Vi fick då bara betala brunchpriset, knappt hälften som det kostar utan champagne. Sedan var de dock väldigt schyssta. De hade en flaska skumpa som vi fick som plåster på såren. Presidenten hade dessutom varit där ett tag innan och efterlämnat ett fantastiskt vitt vin, som vi också fick en flaska av. Det gick alltså ingen nöd på oss, men förvåningen var stor. Tänk att man nästa gång skall behöva ställa frågan - "Finns det champagne till champagnebrunchen?!"


Vi log dock lite när våra servetter kom fram. Ett tecken på att vi en gång gick på alldeles för många skumpabruncher ;)


Maten var dock som vanligt fantastisk. Hummerstjärtar i drivor, gåsleverpaté, carpaccio, sushi m.m. Allt i rikliga mängder och hur gott som helst.


Fredrik som är mer en fiskälskare än någon annan, var väldigt lycklig över hummern!


Michi och Anna stortrivdes också :)


Brunchen slutade vid tre och det bar raka vägen hem för att packa det sista. Tänk att 16 dagar redan gått. Taxin kom halvåtta och det var dags för stort kramkalas och att säga adjö för den här gången.


Hela familjen Nilson med väskor packade in sig i bilen och vi följde med ut till gatan och vinkade farväl. Nu har de en lång resa framför sig.


Anna fixade lite god pasta till oss och det blev första familjemiddagen på balkongen 2015.


Har anammat ett bra uttryck från Marika när folk flyger - Happy Landing. Det låter så fint och då vet man att hela resan gått bra. Det var vad vi önskade Helene, Thomas, Victor och Nicole när de lämnade. Nästa gång vi hörs är de i Sverige. Den efterlängtade resan som vi pratat om i säkert ett och ett halvt år är nu över.