09 april 2014

Blommor med Swea, i övrigt en riktig otursdag

Vilken dag detta har varit. Nu vill jag bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet... Det började med att jag körde Fredrik till skolan. Ingen trafik dit. Det har verkligen blivit mycket bättre efter trafikomläggningen! Något måste dock ha hänt för sedan tog det mig 40 minuter hem. Det gick inte ens att komma ut från skolan för det var tvärstopp på vägen.

Skulle sedan ta ett stort glas vatten och vet inte riktigt vad jag gjorde, men jag tappade glaset och fyra deciliter rann ut. Det är rätt mycket vatten!

Vid tiotiden var det dags att dyka upp hemma hos Susann Hättmark som skulle ha blomsterkurs hemma hos sig och lära oss hur man gör arrangemang. Det var väl den stora ljuspunkten under dagen :) Hon hade köpt mängder med blommor till oss.


Hon hade även gjort i ordning ett par olika arrangemang som vi skulle få lära oss. Här var ett fint litet påskpynt.


Susann hälsade oss välkomna och beskrev vad vi skulle göra under dagen och vad vi skulle tänka på.


Vi fick alla varsin oasis som låg i en liten form. Så här såg det alltså ut från början.


Vi fick sedan hämta massor av gröna blad och börja sticka in det som en liten krans på sidan av oasisen.


Det var inte så viktigt att täcka helt från början för vi kunde fylla på mer när vi började närma oss slutet.


Vi fick rosor, gerbera, orkidéer och annat att sticka ner i vår oasis. Det blev allt finare!


Här är Agneta och Wiveca och pysslar för fullt.


Helen ser väldigt koncentrerad ut också när det börjar närma sig slutet...


Måste säga att jag blev väldigt nöjd med slutresultatet och det blev jättefint hemma i vardagsrummet!


Tyvärr hann jag då inte med arrangemang nummer två då jag skulle in till KLCC för att äta lunch med Nasha, Gunilla och Linda. Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att alla aktiviteter tar längre tid än vad man tror, men är väl lite tidsoptimist. Åkte så in till stan och kom fram till KLCC. Ägnade sedan 40 minuter åt att åka runt i garaget utan att hitta någon p-plats, det var sedan kö ut och sedan fick jag betala för biljetten trots att jag inte hade parkerat. Fick ringa tjejerna och säga att jag inte kunde komma. Så snopet. Hamnade i köer på vägen hem också och var lite allmänt irriterad!

När jag kom hem hade i alla fall en elektriker varit hemma och fixat en ny dimmer till lampan över matsalsbordet som blinkat som en discolampa senaste tiden. Vi hade äntligen fått in en lampa till i vårt badrum och akvariekillarna fixade så att akvariet inte var strömförande längre. Lampan till akvariet var bara att slänga så en ny kommer i nästa vecka.


Fredrik skulle sedan till 1 Utama för att spela fotboll mellan sju och nio och jag åkte med igen för att kolla att han nu kunde vägen. Vid halvniotiden gick jag upp till fotbollsträningen och kollade det sista innan det var dags att åka hem.


Det är roligt att se killarna stå och snacka efter träningen. Det är verkligen killar från olika delar av världen, men alla med ett gemensamt intresse. Fotboll!


Vi var hemma igen vid halvtio och då hade Thelma gjort middag till oss. Hon hade gjort Africana. Mums! När jag skulle ta currysås föll locket av tillbringaren av och så hade vi currysås över hela duken. Jippie! Som sagt - dags att dra täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag imorgon :)