08 september 2022

Drottning Elizabeth II går bort

Har åkt på en förkylning efter Mallorca. Anna och Erik har precis samma - snuva och lite skav i halsen. Alla har gjort flera covidtest, men man kan ju faktiskt få en vanlig förkylning fortfarande. Fniss! Thomas tipsade om väldigt bra tabletter när de var här i London, så nu är de inköpta. Anna åkte via apoteket efter jobbet idag. Snällt!


Startar varje morgon med ett stort glas färskpressad juice för att skynda på tillfrisknandet.


Vädret gör att man helst vill sitta inne och kura. Det har vräkt ner idag.


Har börjat packa för resan till Spanien och tre hyllor gapar nu tomma i garderoben. Det som ligger kvar skall med till Malaysia när vi åker i oktober.


Sprang runt och mätte handfat och duschar mm i vår lägenhet idag. Vi har inga skåp i badrummen och skulle behöva något under handfaten till exempel. Skall gå till Gibbs Danny imorgon och kolla. Annars kan de kanske skicka mig vidare.


På eftermiddagen kunde vi se en fin regnbåge bortanför Maidenhead.


På kvällen kom beskedet från det brittiska kungahuset att drottning Elizabeth II gått bort i en ålder av 96 år. Ingen här minns någon annan drottning och det kommer att påverka hela Englands identitet.


Nu tillträder Charles som kung och Camilla blir drottning. Hans titel blir kung Charles III. Han är ju redan 73 år själv. Idag har vi fått vara med om ett stycke brittisk historia.