09 februari 2013

Hop on hop off-buss i KL

I lördags tog vi med Carl och Mathias till Istana Negara för att ta en tur med Hop-on-hop-off-bussarna. Det är en tur som tar tre timmar med 23 stopp runt hela KL. Vi hann vänta en stund vid slottet och kunde gå runt och kika lite.


Det nya slottet lät byggas av den förre kungen vars fru inte ville bo i det gamla slottet för det spökade där, sades det. Det nya slottet hann dock inte bli klart förrän deras femårsperiod var över, men den nya kungen har nu flyttat in här.



Skrattade gott när jag såg bilden på vakten till häst. Kom att tänka på när en Swea blev hästbiten under världsmötet här och vi hade jobbat 24 timmar om dygnet i några dagar kändes det som. Vi bara bröt ihop totalt. Stackars kvinna - men vi fick oss ett gott skratt.


Några filippinska kvinor ville gärna ha med killarna på bild.


Här får man ta kort på vakterna och till och med gärna ställa sig brevid dem. Det skulle inte funka på Stockholms slott...


Så kom bussen och vi började vår lilla tur. Priset är 38 ringgit och då kan man hoppa på och av så mycket man bara vill under 24 timmar.


Vi passerade nog allt man bör se i KL. Här åkte vi förbi Merdeka Square där Malaysia förklarades självständigt och britterna lämnade över den 31 augusti 1957.


Vi hoppade av nere vid KLCC och tog oss en lunch och kikade lite på tornen och shoppingcentret.


Vi hoppade också av vid Bukit Bintang och gick till Low Yat då killarna ville kolla på datorer. När vi skulle gå på bussen igen var det ett tv-team som spelade in en scen med ett par som sedan åkte med oss på bussen. Lite spännande.


En av våra medpassagerare var lite skum. Satt under ett paraply för att hålla på med sin telefon hela tiden. Undrar varför hon hade tagit en sightseeingbuss överhuvudtaget...


När vi passerat stopp 12 och var på väg mot stopp 13, där vi hade bilen, åkte bussen istället till stopp 14, dvs Lake garden igen. När vi frågade guiden vad som hände sade han att de aldrig stannar vid slottet efter klockan fyra. "Shit",  sade Michi varpå guiden fullständigt bröt ihop. Om du skall prata så otrevligt till mig så kan vi gå ut och göra upp, sade han. Vi trodde inte våra öron. 

När vi frågade hur man skulle veta att inte bussen stannade vid slottet, talade guiden om för oss att det var vår uppgift att ta reda på det. Hm, låter mer som om han glömde informera om det. Till slut lyckades vi i alla fall få honom att köra till slottet och alla passagerare var jätteglada och sprang ut och fotade för fullt. Guiden sade till oss: Noone ever parks here! Noone!!! Men det var det ju faktiskt någon som just hade gjort...

På kvällen träffade vi Pattu, Sunandhini och en kompis till dem och tog med dem till Subak. Det är få som har hittat denna pärla! Det är en malaysisk restaurang utan rättigheter, men man får gärna ta med en flaska vin eller öl och betala en öppningsavgift.


När vi satt där fick vi detta fina kort från Anna. Hon hade fått blommorna vi skickat via Interflora till sig i London och hade blivit jätteglad. Så konstigt att vi inte har firat hennes 20-årsdag tillsammans. Första födelsedagen hon firat utan familjen. Som tur är så är hon omgiven av kompisar och vi vet att hon har det bra.


Älskar dig lilla gumman, som nu börjar bli stor!!!

Till slut:
Ibland får jag frågor från personer som läser min blogg och vill ha hjälp med restips m.m. Vi svarar gärna på frågor men glöm inte att skicka med er e-mailadress så att jag kan nå er. Blir lite krångligt att ta tipsen via bloggens kommentarer, så enklare med email :)