01 september 2024

Söndag i Mont Kiara

Michi och jag tog oss en promenad runt Mont Kiara idag igen. Alltså man kan ju verkligen fascineras över hur gångbanorna är här. Om man är handikappad eller går med barnvagn är det ju nästintill omöjligt att ta sig fram.


Idag var det dags att prova Enishi, en japansk restaurang som finns i Japan, Thailand, Singapore och Malaysia. De har en rätt som skall vara Michilinomnämnd. Visste inte att rätter kunde bli det...


När vi kom in fick vi beställa och betala direkt och det var bara att ställa sig i kö då det inte gick att reservera plats.


Det fanns endast ett fåtal platser, troligen runt tjugo max.



Vi fick in en soppa först, gjord på fiskbuljong.


Sedan kom själva rätten och vi båda tittade förvånat på varandra. Det var verkligen gott! Över all förväntan.


När man fick rätten skulle man ta sina pinnar och skeden från soppan och röra runt och blanda allt. Ville man kunde man också hälla i ett rått ägg.


Det var två mycket nöjda gäster som lämnade sedan och det var hela tidigen en liten kö för att få bord på restaurangen. Priset för nöjet var endast 58 rm per person.


Vi strosade runt lite i 163 och skrattade gott åt den här skylten för en hamburgerrestaurang. När vi var i Epernay, Champagne, så hade vi en ung fransktalande tjej som guide. När hon talade engelska klarade hon inte av att säga bokstaven H och när hon under en provning utbrast: I love happiness, så lät det som något helt annat. Michi och jag fick ett skrattanfall när vi såg den här skylten och mindes henne och hennes uttal...


Vi hittade ett par nya ställen vid Arcoris också som vi får prova vid något annat tillfälle.



Alltid roligt att upptäcka nya ställen. Jag tror att vi skulle kunna gå ut i Mont Kiara i en hel månad utan att ha besökt alla ställen.