02 juli 2011

Lerum, Landvetter och Rörtången

Imorse åkte jag med Michi till jobbet och sedan kom pappa och hämtade mig där. Han är så jättesnäll pappa och ställer alltid upp när vi behöver hjälp med något. Nu har han köpt en ny bil och vi får låna hans gamla bil tills han får sålt den. Perfekt! Direkt när jag kom hem stack jag ut och sprang - andra gången denna veckan/sommaren. Har jätteträningsvärk och det känns underbart! Passade på att tvätta och när jag duschat och var klar kom pappa ner och hämtade mig i huset och vi åkte ut på ärenden i Lerum. När vi var klara gick vi ut och åt lunch tillsammans med en av pappas kompisar. Så mysigt!

Efter lunchen åkte jag ut till Landvetter för att hämta Anna och Fredrik som nu kom hem från Stockholm. Fredrik försvann direkt ut med kompisar och Anna och jag lade oss på gräsmattan på varsin filt och läst och pratade. Michi var ute med jobbet på Liseberg och kom hem vid elva. Under tiden hade jag blivit inbjuden på ost och vin till våra grannar, Kjell och Birgitta, och hade hur trevligt som helst. Nu är hela familjen samlad igen, men bara för ett par dagar.

Plantering på Rörtången

Igår var jag på Kullens Handelsträdgård och handlade lite växter till våra krukor på Rörtången. Med tanke på att vi är här så kort tid så har vi inga stora planteringar utan det får räcka med tre urnor.

Idag, 30 juni, var det så dags att skrida till verket. I år blev det två krukor med blommor och en kruka med örter. Satte citronmeliss, timjan och rosmarin. En kvist rosmarin på grillen sedan kan ju ge god smak på köttbitarna. Kul att pröva lite nytt. Vädret hade mulnat på lite så det blev ingen båtresa på kvällen när Michi kom hem, utan istället räkmackor och skumpan vi missade igår.