17 januari 2021

Grillkväll hos Cecilia och Mon

Efter en lugn förmiddag hemma i huset så åkte vi ner till stranden vid tretiden. Thelma skulle träffa en kompis så vi körde ner henne och strosade sedan omkring lite. Det är sorgligt att se hur Langkawi påverkas fastän ön inte är i lockdown. När KL och Selangor stänger så försvinner i princip alla turister. Butiker stängs ner och gatorna är helt tomma.




Vi åkte till Cactus och tog lite lunch. Man känner verkligen för att stödja alla verksamheter man kan. Lite roligt att de har en svensk flagga i taket!


På kvällen var vi bjudna till Cecilia och Mon som har Kawah Padi Garden Villa. Cecilia är en svensk tjej som jag lärt känna genom Swea. Hon har en malaysisk kille och de har byggt ett supermysigt hotell mitt på ön. Solnedgången över de omkringliggande risfälten var fantastisk.


Här har vi värdparet. De hade en brasiliansk kock hos sig som fixade kvällens middag.


Thelma var nere på stranden. Nu har de infört att man inte får bada i havet och eventuellt skall MCO införas även i Kedah, distriktet som Langkawi tillhör. På fatlandet har de en hel del fall men Langkawi har fem fall så varför de ska stänga kan man fråga sig. Så tråkigt om det blir så.


Från Madeleine kom denna nyhet. Man undrar ju vad som händer i lilla Lerum...



Dags för ny vecka i väntan på spännande nyheter om Langkawi då...