02 januari 2012

På väg ut på nya äventyr

Den andra januari bar det iväg från Lerum efter ett lite kortare jullov där. Nu skulle vi vidare ut i världen och denna gång var siktet inställt på Val D´Isere i Frankrike för lite skidåkning på Club Med. Halvåtta sade vi hejdå till huset och åkte ut till Landvetter för att lämna tillbaka hyrbilen och checka in vårt bagaget. Väl inne kunde vi sätta oss till ro en stund och få i oss lite frukost.



Lite nervös start blev det då de meddelade att flighten till Amsterdam med KLM var försenad på grund av tekniskt fel. I Amsterdam hade vi bara 1.20 på oss tills nästa plan skulle gå och vi ville gärna ha med oss bagaget. En halvtimme försent fick vi gå ombord i alla fall och landade tjugo minuter försenade i Amsterdam. Skönt att det löste sig så snabbt! Klockan 12.30 satt vi på nästa plan ner till Geneve och landade strax efter två. Fick då snabbt leta upp Accueil Francais där vi skulle få våra bussbiljetter. Hittade sedan bussen direkt och medan jag och Anna fixade med bagaget så stack Michi och Fredrik iväg och handlade lite mat till oss för vi hade ju inte fått någon lunch.


En stor buss var det som skulle ta oss vidare till Val D´Isere, med stopp på några andra ställen innan. Vi fick där äta upp de plastinpackade mackorna, drickor och lite frukt. Vädret i Geneve var väldigt grått och regnigt och inte en snöflinga så långt man kunde se. Ungefär som i Göteborg alltså. Ju längre vi åkte desto mer snö dök upp längs vägen.


Vid åttatiden rullade vi in Val D´Isere och Martin hade varit snäll nog att köra ner med bilen och hämta oss. Det blev ett kärt återseenda med hela familjen Bäckström igen! Vi slängde snabbt in bagaget i de pyttesmå rummen och skyndade oss ner till matsalen där en gigantisk buffet väntade. Tycker inte vi varit hungriga på hela julen, men nu var det gott med mat.


När maten var uppäten bar det av till Skishoppen för att hyra all utrustning vi behövde. Det var kaos inne i butiken, men till slut kunde vi sätta in alla skidor och snowboards i våra skåp.


Avslutade sedan med en liten drink i baren tillsammans med Michi och Elisabet. Martin nattade Markus och Anna, Sandra och Fredrik hade gått ner och packat upp. Vid strax efter elva var vi rätt trötta efter en hel dag på resande fot och somnade sött. Skidresor innebär ju alltid tidiga mornar så det var lika bra att komma i säng.