06 mars 2014

Med Swea i Melbourne - Victoria Market och dansk restaurang

Så landade vi i Melbourne halvelva på förmiddagen. Det var klarblå himmel och helt underbart med kanske 20 grader ute. Taxin in till stan tog bara en halvtimme och så var vi framme vid Novotel on Collins där hela Swea-gänget var inbokat.


Vi hade sovit oss igenom frukosten och gav oss direkt ut på stan i riktning mot Victoria Market.


Efter ett varv därinne var vi väldigt hungriga och hittade en mysig uteservering där vi kunde äta brunch.


Vi promenerade sedan tillbaka mot hotellet och klev in i en jättefin arkad och väl där kände jag igen att Jeanette hade tagit med mig och Karin när vi var och hälsade på för många år sedan.


Här inne träffade vi på flera Sweor till och det blev till att sätta sig och ta lite dricka till. Vid bordet sitter Helen, Charlotta, Gunilla, Mita, Lisa, Therese, Maria och Catharina. En salig blandning från KL, Bangalore, Lissabon, Bangkok och Perth.


Vi fick sedan snabbt skynda hem till hotellet för halvsex var det samling för middag. Vi promenerade iväg till en restaurang som hette Dansk och dit kom också den svenske ambassadören, Sven-Olof Petersson, från Camberra och höll tal. Han var riktigt rolig!


Det blev självklart dansk buffet med allt man förväntade sig. Så gott!


Här är ett litet smakprov från förrätterna. Det fanns också köttbullar, dansk leverpastej och massor av annat gott.


Efter middagen gick de flesta hem, men Gunilla, Helen och jag promenerade ner till Southbank och satte oss på en restaurang vid floden Yarra och tog ett glas vin. Jag var tvungen att smaka detta vinet bara på grund av namnet. Hur kom de på det?


Det blev en riktigt trevlig kväll med hur mycket prat som helst. Snart flyttar Gunilla hit så då får vi väl åka och hälsa på igen...


Melbourne är en jättehärlig stad som verkligen känns som hemma. Härligt klimat, goda restauranger, fin natur, vingårdar. Vad mer kan man väl önska sig?