22 maj 2010

Colette Hassan föreläser för Swea 1 maj

I fredags var det dags för föreläsning och lunch med Swea. Ännu en gång var Colette Hassan inbjuden, en fransyska som levt 40 år i Malaysia, gift med en malaysier. Vi har tidigare hört henne berätta om malaysiska titlar, vilket är en djungel. Denna gång pratade hon om det malaysiska språket och om olika talesätt.

Hon är alltid rolig och underhållande att lyssna till och får oss alla att skratta med jämna mellanrum. Det är roligt att höra hur uttryck skiljer sig åt mellan olika kulturer. Vi fick till exempel lära oss att gå med kycklingfötter, betyder att gå barfota.

Denna gång hade vi eventet tillsammans med Skandinaviska föreningen och vi var totalt 28 personer som kom till KLGCC för att lyssna och äta. Extra roligt var att vi har fått ett par nya medlemmar också, som dessutom hoppar in och hjälper programgruppen lite. Vi får lite tapp där till sommaren och det behövs alltid folk som kan hjälpa till.
I morse vaknade Fredrik med feber, hade 40,4, så nu är det näste mans tur att vara sjuk. Anna får inte bli sjuk som har alla sina terminsprov som nu kommer!!! Inte kul!