27 februari 2024

Bokslutet inlämnat plus deklarationer

Startade morgonen med en tur till Toyota där vi hade tid för service. En service med tvätt av bilen, dammsugning, fylla på olja och kolla allt vad de ska kostar 500 rm, dvs lite drygt 1.000 kronor. Inte direkt dyrt...


Åkte direkt till jobbet för att idag skicka in allt material för årsbokslutet samt det som behövs för våra anställdas deklarationer. Så skönt att få iväg allt. Det blev också en promenad över till våra revisorer för att överlämna pärmarna med alla kvitton för 2023. På lunchen gick jag och handlade nya pärmar för 2024. Ibland blir man lätt trött på folk som jobbar här, allra helst på MPH, en bokaffär nära jobbet. Jag hittade pärmarna men behövde även register och frågade en tjej som jobbar där. "Vi säljer inte det", svarade hon. Med tanke på att jag köpt register där de senaste tio åren och en affär alltid brukar ha det när de säljer pärmar så insisterade jag. Hon också. Det skulle absolut inte finnas. Jag bad henne fråga någon, men det var ingen idé, tyckte hon, eftersom det inte fanns några. Jag gick då själv i väg och frågade en annan expedit som glatt svarade: "Följ med här". Och där låg en hel hög med olika register. Jag tog med mig det jag skulle ha och gick iväg till den första tjejen och visade det och sade att hon fick fråga nästa gång, inte bara säga nej. Den mer seniora damen ursäktade henne med att hon var ny. Ingen ursäkt enligt mig, man kan alltid fråga. Ok att säga att man inte vet, men inte ge tvärsäkra svar som är fel...

Michi var överlycklig i London för nu hade hans saker kommit som vi beställde med hans KLM-poäng. Nu har vi på allvar börjat avveckla KLM, vi är så trötta på hur de håller på. Nu kan vi ju flyga direkt med Malaysian Airlines dessutom, vilket är så mycket bättre! Fina saker vi fick!



På kvällen tog Michi och Erik tag i att hänga upp våra tavlor. Den i trappan var svårast då den behövde hängas på cirka 4-5 meters höjd. Här ser den så liten ut, men den är faktiskt 2.30 meter hög!


Tre tavlor kom upp totalt, alla våra tavlor av Stefane DeLaprée från Kambodja. De har färdats från Siem Reap till Kuala Lumpur och två olika lägenheter, tagits av sina träramar och forslats vidare till Maidenhead och spänts upp igen. Nu är de väl förhoppningsvis på plats för resten av livet.



Så skönt att killarna har fixat det. Lägenheten blir alltmer ett hem med alla tavlor upphängda.