27 november 2012

Dag två med tjejerna på Langkawi

Tisdag morgon och dags för frukost. Underbart med ett stort kök! Inte helt vanligt i detta land. Frukostbuffé dukades upp och våra små gröna brickor från Aino Living i 1 Utama kom till användning. Jeanette demonstrerar här att hon har lärt sig Nespressomaskinen :)


Det är verkligen helt fantastiskt att kunna sitta ute varje morgon. Med parasollen får man skydd mot solen och kan bara njuta av utsikten.


När frukosten var klar skjutsade Jeanette ner Ammi och Anette till stranden. Själv hade jag lite olika möten i huset som jag var tvungen att klara av. Först kom Teng med de sista jalusierna som skulle hängas upp runt uteplatsen under Fredriks balkong. 


Det blev faktiskt riktigt bra från insidan också. Man kunde se ut mycket bättre än jag trodde. Nu är alla gardinupphängningar klara!!


Liz, vår granne i första huset, har nu ordnat trädgårdsskötsel för området och det kom en tjej som gick med trimmer och fixade till alla allmänna områden och det blev jättefint.



Jeanette satt troget och väntade med en god bok medan jag fixade med alla folk som kom. Jojo var näste man på listan. Han är trädgårdsmästare och skall sköta om vår tomt. Klippa gräset, hjälpa oss med växter m.m. Nu ville vi att han skulle gräva upp tre växter och plantera i krukor så det kommer han tillbaka och gör imorgon. Han tar betalt cirka 20 kronor i timmen så det är en lyx man kan unna sig.


D:s män började ramla in också och nu lades ett lager betong över cementen de gjutit tidigare och allt mättes noggrant för att bli helt plant när de sedan lägger plattorna.


Nu var mina möten slut så Jeanette och jag begav oss in till Kuah. Var först i en lampaffär och betalade en räkning plus fick telefonnumret till deras elektriker som är väldigt bra. Det gäller att samla på sig olika nummer nu. Vi åkte sedan till Langkawi Parade för att köpa små hemmagjorda tvålar till Ammi och Anette. Vi frågade om en tesort, och det slutade med att ägarinnan ordnade en liten teceremoni för mig och Jeanette. Väldigt mysigt.


Nu hade vi hunnit bli rejält hungriga så jag tog med Jeanette till Langkawi Yacht Club där man kan sitta och äta och kolla ut över hamnen. När man är här annars på semester så är det nästan ingen som åker in till Kuah utan man stannar självklart på stranden. Därför är det lite extra roligt att kunna visa även dessa guldkorn.



När vi var mätta och belåtna åkte vi till vårt sista stopp, spritlagret som Liz hade visat mig. Jag letade efter små vinflaskor. Man behöver ju inte alltid dela på en stor flaska, det kan ju räcka med varsitt glas. Först hittade vi inga, men helt plötsligt hittade Jeanette en låda. Då sade killen på lagret att de tyvärr inte var till salu. Ah, free gift, sade Jeanette glatt på skämt. Då sträckte han fram varsin flaska och sade: Put them in your handbag quickly. Tror ni att vi fnissade hysteriskt...


Nu var vi klara med dagens alla ärenden och vi åkte ner till Sunset Beach för att hämta Anette och Ammi. Klockan började redan närma sig fem. Där låg Anette på massagebänken och fick de sista knådningarna av Aishah som jobbar där och är en helt otroligt bra massös.


När vi kom hem blev jag totalt chockad. Arbete hade pågått överallt och massor hade hänt. Jag fick nästan nypa mig i armen. Öppningen in till tvättstugan var nu i normalhöjd och det är bara dörrkarmen som skall till, plus själva dörren förstås. Härligt!


Utomhus hade de nu börjat sätta sten på vår mur och det gick i ett rasande tempo. De lär nog behöva tre dagar för att bli klara, men nu börjar man faktiskt kunna se ljuset i tunneln.


Efter lite dusch så bar det av ner till The Cliff, en restaurang och bar som ligger alldeles brevid akvariet, längst ut på en udde. Vi fick otroligt fin utsikt i solnedgången.



Det roligaste var att en av servitörerna skulle skoja till det lite med oss och frågade om vi ville vara med på lite trick. Han började med att sätta två glas brevid varandra och lade sedan en enringgitsedel tvärs över. Om ni kan sätta ett litet glas på sedeln utan att glaset ramlar ner, så har ni klarat tricket. Vi tittade på varandra, nickade, och raskt började Jeanette vika sedeln och glaset gick att balansera. Servitören såg lite snopen ut.


Dags för trick nummer två. Jeanette fick ett litet glas med öl, som ett snapsglas och servitören hade ett stort ölglas och ett stort vattenglas. Tricket gick ut på att han skulle tömma sin öl och när han satt ner glaset så skulle han dricka upp sitt stora glas vatten innan Jeanette han dricka upp sitt lilla glas. Verkade ju klurigt. Men så kom vi på lösningen. Naturligtvis tänkte han sätta sitt glas över Jeanettes glas så hon inte kom åt det... När vi sade detta såg han ännu mer snopen ut, samlade ihop alla saker och gick för att aldrig komma tillbaka. Fniss! Försök aldrig lura ett gäng svenska tjejer!

Middagen blev sedan på Brasserie och en av kyparna kände igen mig då han tidigare jobbat på Frangipani. Har man varit för mycket på Langkawi nu eller..? Avslutade sedan kvällen med ett litet dopp i poolen.