18 januari 2014

Chinatown och matlagningskväll

Anna, Michi och jag tog oss en tur ner till Chinatown idag. Roligt att komma ner någon gång ibland, det blir mest när man har gäster. Allt är så pyntat nu inför det kinesiska nyåret. Fredrik gjorde läxor och åkte sedan till Claudia.


Anna ville gärna äta lunch på Old China Café så det gjorde vi. Lika gott som alltid.


Såg en ny rolig skylt idag... Gissar att useless egentligen skulle vara unless, sedan var det ju mycket annat som inte var rätt heller. Fniss!


Vid halvsextiden blev Michi och jag upphämtade av Helen, Ola och Jessika och åkte ut till Sierramas, till Ann-Charlotte och Hans, för att äntligen ha en matlagningskväll igen. Det har varit svårt att få till det denna gång för alla har rest så mycket. Ingvar var i Indien nu. Ann-Charlotte och Hans hade förberett en jättegod meny. Förrätten, som var kantarellsoppa med quesadillas med västerbottenost, gjordes av Ola och Michi. Helen, Jessika och jag gjorde varmrätten som var oxfilé med rödvinssås, rotfrukter och en västerbottencreme. 


Söta Caesar var nog sugen att smaka på det mesta...


Här stod Michi och Helen sida vid sida vid spisen och förberedde lite olika saker till förrätt och varmrätt. 


 Här är tjejerna när matlagningen lugnat ner sig lite :)


Så här mysigt såg det ut. Nu var kantarellsoppan serverad och den var jättegod!


 Varmrätten blev så här. Gott också, men lite svårt att få till köttet perfekt.


Värdparet hade förberett en efterrätt med limemarinerade jordgubbar. Gott! Nu började vi bli rätt mätta!


Var inte hemma förrän vid ett på natten och stapplade proppmätta i säng. Anna hade varit hemma själv, myst och kollat lite på film.