01 december 2013

Siem Reap - 10 km i Angkor Wat

Söndag morgon klockan fem. Träningskläderna framplockade och det var bara att hoppa i dem. Två väldigt trötta personer masade sig ut till en väntande tuk-tuk.


Färden till Angkor Wat från Siem Reap startade i mörker och sakta började ljuset komma. Mängder med tuk-tuk och bilar åkte i karavan ut till platsen för loppet. I år startade nästan 7.600 personer jämfört med cirka 5.000 förra året.


Medan vi väntade på att vårt lopp skulle starta kunde vi se solen gå upp bakom Angkor Wat-templet.


Anders sprang en halvmara och började 6.20 och vi övriga startade 6.40. Svettig och varm var man sedan nöjd med att komma i mål. Jag springer jättelångsamt, men det gick ändå två minuter snabbare än förra året. Har ju tränat massor i år, men ingen löpning och det krävs för att komma ner i tid. Kände mig dock starkare i år. Det roligast var att Michi, som haft så ont i ryggen, kunde springa i år! Jag fick 1.14.47 och Michi 1.01.59 som officiell tid. Jag får jobba på att komma ner mot timmen nästa år. Första året sprang jag på 1.02 men då hade jag tränat mycket löpning ute.


Efter loppet satte vi oss och tittade ut över Angkor Wat-templet och väntade på Anders.



Här fick vi med en bild på tjejerna: jag, Anita och Jeanette.


Och här är alla samlade: Jeanette, Anita, Michi, jag och Anders. Michi har skumpaflaskan i högsta hugg som Jeanette och Anders hade med. God belöning efter loppet :)


Det var massor med trafik även när vi skulle hem sedan. Roligt att åka tuk-tuk!


Efter lite frukost på hotellet och en skön dusch så promenerade vi bort till Body Tune för lite massage. Michi och jag hade varit här och bokat tid när vi kom i fredags för på maratondagen blir det alltid helt fullt.


Fina lotusblommor som dekoration i entrén på spastället.


Michi och Anders i väntan på att vi skall bli hämtade till massagen.


Efter en och en halv timmes knådning var det så dags för lunch och vi gick till Grand Café som ligger mitt i den lilla stan. Det blev kall öl och en god och väldigt fransk Croque Monsieur.



Eftermiddagen fick bli vid poolen. Lugnt, skönt och avslappnande. Min hälsporre spökade efter loppet så jag hade lite svårt att gå. Det blev lite snygg haltande gång resten av dagen. Får stretcha ordentligt så att det försvinner igen.


Till kvällens middag hade vi bokat ett ställe vi aldrig varit på som hette Tangram Garden. Det infriade alla förväntningar. I en stor trädgård stod flera små hyddor uppställda och varje sällskap fick en egen liten hydda att äta middag i. Personalen var så otroligt gullig och trevlig och maten var också riktigt bra. Hit kommer vi gärna tillbaka. Avslutade sedan kvällen med en drink på hotellet och stupade sedan i säng. Imorgon ska vi upp tidigt igen för att ta flyget tillbaka till KL. Ingen vilosemester precis...