08 oktober 2009

Fotbollsturnering mellan de internationella skolorna - 3 oktober

Klockan sju i lördags morse avlämnades Fredrik på MKIS för att åka iväg med fotbollslaget, skolans U (under) 13-lag, till ISKL - International School of Kuala Lumpur, för en heldags fotbollsturnering. Michi och jag åkte dit så att vi var där vid två-tiden och kom då precis i tid för att se sista matchen i grundspelet.

Efteråt var det ett gäng trötta och svettiga killar som kom upp på läktarna. Här är Fredrik med sina kompisar Grant från USA och Michael från Korea. Efter att ha väntat en stund fick de det glädjande beskedry att de gått vidare bland de lag som gått till semifinal. Det var flera skolor som möttes: MKIS, ISKL, Garden International School och Alice Smith. Alla skolorna hade två lag med sig så det hade varit många matcher att spela.
Innan matchen i semifinalen startade samlades laget på fotbollsplanen för lite taktiksnack. Alla var trötta. De hade spelat hela dagen i starkt solsken och drygt 30-gradig värme! Vi var trötta och varma bara av att sitta på bänken...

Semifinalen var jättespännande. Det var oavgjort efter två gånger tolv minuter och sedan blev det förlängning i fem minuter. Efter det stod det fortfarande 1 - 1 och det var dags för straffar. Hampus klev fram och satte första straffen och Fredrik var nummer två och satte bollen rätt i mål uppe i höger hörna. Härligt!

När straffarna var över hade MKIS vunnit med 4-1 och de sista straffarna skippades.

Så satt alla föräldrar bänkade, från Sverige och mestadels Holland, för att heja fram sina barn. Finalen gick mellan MKIS och värdskolan ISKL så det var hårt tryck på skolan. Vi skrek oss hesa och killarna kämpade på som tusan och till slut vann de finalen med 2-0. Det var ett gäng stolta föräldrar som stod och applåderade.

Efter sista matchen var det utdelning av guldplaketter och här är en bild på det vinnande laget. Två holländare, tre svenskar, en norrman, en korean, en amerikan och en kanadensare. Härliga blandningar det blir! Grattis MKIS!!!