05 december 2011

Poolbad och middag hos Gustafssons

Söndag morgon startade vi lite lugnt med att gå över till grannhuset, Verve Suites, för att ligga vid poolen, något vi knappt gjort på hela hösten. Längst upp på Block B finns solstolar och en pool med vidunderlig utsikt. Efter lunch kom Anna dit med Alexander, Albin och Daniel som hon tagit med på ett Body Balance-pass på Fitness First där hon just börjat. Killarna kände sig väl inte så värst viga.



På kvällen var vi hembjudna till Lotta och Magnus på middag och som bilden visar så var det en meny som till fullo uppfyller en göteborgares alla önskemål om en god middag, skaldjur!




Båda våra barn älskar ju också räkor så det blev en fest. Lotta hade dessutom gjort en röra med skinka, lök, creme fraiche och avokado som var fantastiskt god.




Anna och Fredrik åkte hem lite tidigare för de eviga läxorna, men vi blev inte heller för sena. Jobbdag imorgon! En jättetrevlig och väldigt god kväll. 

STOMP och middag på stan

Lördagmornar innebär alltid frukost på balkongen. Oftast blir det bara vi två för Fredrik sover länge och Anna åker iväg och ger lektioner till en flicka som går i sjuan som behöver lite extrahjälp. Det blev en rolig kontrast denna lördag med palm i kruka och granris på räcket inför julen.



På kvällen hade vi biljetter till STOMP. Det är ett gäng som gör musik av allt. Soptunnelock, tidningar, färgburkar - ja precis vad som helst. Uppträdandet skulle starta halvnio inne i Convention Centre vid KLCC, så vi passade på att åka till stan för lite middag innan på The Apartment.




Ingen av oss var jättehungrig så det blev lite blandade tapas. Vi skrattade gott när tre av de sakerna vi ville ha var slut och klockan var bara sju på kvällen. Middagstiden hade just börjat. Malaysia i ett nötskal :)




På väg till Convention Centre ställde Anna och Fredrik upp sig för ett foto med tvillingtornen bakom.




Så var det dags för lite show. Michi och jag har sett STOMP på Scandinavium för många år sedan så det var spännande att se om det skulle vara lika bra nu.




Efter 1.40 vandrade vi nöjda ut från lokalen som tyvärr bara varit halvfull. Hela familjen gick och steppade och gjorde ljud av det mesta. Man blir rätt inspirerad :) Kul att komma iväg och synd att det alltför sällan är internationella uppträdanden i KL.

Masbas julmiddag den 2 december

Fredagen den 2 december, snälla vänner att det redan är december!, var det dags för Masbas årliga julmiddag på Hilton med vår svenske kock Mikael Elwing. Michi hade köpt ett helt bord till firman, dvs tio platser. Anna körde Michi och mig till kontoret där det var samling för fördrink.


Andreas och Zel kom dit, så även Jimmie, Daniel med rumskamraterna Alexander och Albin, Lotta och Magnus samt Michi och jag.



Vid halvåtta anlände vi till hotell Hilton där det startade med drink innan middagen och alla gick sedan förväntansfullt och väntade på Luciatåget.



Svenska skolan har minskat mycket i omfång och antalet barn är mycket färre nu och dessutom mycket yngre. Det som brast i skönsång kompenderades dock av hur otroligt söta de små barnen var!



Så var det dags för middag och vi hade fått bord 26.




Allt som skulle finnas på julbordet fanns, även om vissa saker, som räkorna, tog slut väldigt snabbt. Det var också alldeles för långdraget med lottdragningen. I övrigt blev det en väldigt god och trevlig kväll. Avslutade med lite knäck och en marsipantomte.




Fram till ett på natten blev det sedan mycket dans och mycket salsa. Så roligt. Killarna var inte så dansanta så jag och Lotta var uppe mycket, men det var lika kul det. Vaknade till och med med lite träningsvärk i höfter och rygg dagen efter...