27 maj 2023

Ölprovning i Windsor

Idag fick vi hit Sam från Hammonds igen och nu är den sista hyllan på plats. Så skönt!


Vid ettiden åkte Michi och jag till Windsor. Vi skulle tagit bussen från Maidenhead, men fastän vi var fem minuter tidiga till hållplatsen och väntade tio minuter extra så kom ingen buss. Skumt! I Windsor var det dags att gå på ölprovning. Michi hade fått det i present av Anna och Erik när han fyllde år.


Vi hade gott om tid och tog en promenad längs med Themsen i väntan på att klockan skulle bli tre.



Både gässen och svanarna hade ungar nu. Vi såg asiatiska turister gå nära för att fota och mata och skrattade lite och tänkte att de nog inte vet hur aggressiva fåglarna kan bli.


Vi strosade bort till Windsor and Eton Brewery och hann titta lite i puben och i deras butik. De hade bland annat en specialöl för kröningen. Lite kul!


Solen strålade och det var helt underbart ute. Michi var glad att äntligen få använda sin present.



Vi var bara sex personer i gruppen och vi fick oss ett glas i handen när vi gick in i själva bryggeridelen.


En yngre kille berättade för oss om hur fyra vänner ville hitta på något kul i samband med att pensionen närmade sig. En var brewery master, vilket det bara finns 200 av i hela världen, en var mekaniker och de andra två intresserade av ölbryggning. De köper humlet från Windsor Castle och lämnar tillbaka slaggprodukterna som går till Windsors kor. Bra kretslopp :)


Vi fick provsmaka tre sorter under guidningen och sedan tre sorter i puben. De övriga fyra var engelsmän och vi satt och pratade lite tillsammans efteråt.



Väl hemma vid sextiden så blev vi mottagna av den här vilden.


Han springer direkt och hämtar sina leksaker och vill att man ska busa med honom.


Efter ett tag hade jag två sovande killar hemma i lägenheten.


Pluto försökte få igång Michi lite, men verkar inte ha haft någon större framgång.


För första gången blev det middag på balkongen. Otroligt skönt att kunna sitta ute och äta.


Nu får lille Pluto sova över här tills i morgon. Anna och Erik är på ett förlovningskalas inne i London och kan behöva sova ut lite imorgon.