14 juni 2014

Michi och Fredrik till Langkawi och Anna och jag gör Madrid

Michi har tagit på sig en spännande uppgift genom att åka till Langkawi med Fredrik och fyra av hans kompisar. Med sig har han tagit sin norske kompis Ingvar. När de kom upp idag och installerat killarna i huset åkte Ingvar och Michi iväg till närmsta brädgård för att köpa material för att kunna färdigställa baren på Langkawi. En stock i redwood-timmer på 20 gånger 20 cm införskaffades och var så tung så att de knappt kunde få in den i bilen...


Efter noggranna mätningar och tillsågningar var den lilla, lilla bardisken på plats och herrarna kunde inviga den med varsin tysk öl.


Fredriks kompis Thomas, som idag fyllde år, fick den stora äran att klippa bandet och inviga baren officiellt.


Michi hade också placerat ut några lyktor för att göra det lite stämningsfullt när mörkret föll framåt sjutiden. Jag får säga att de har lyckats riktigt bra. Det skall bli kul att få se baren när vi åker upp i augusti.


Här i Madrid skulle Anna och jag bege oss till en affär som sålde typiskt spansk keramik. Tyvärr visade det sig att butiken bara hade öppet varannan lördag och just i dag var det stängt. På måndag öppnar de inte förrän fem och då har vi redan åkt.


Istället hittade vi en liten asiatisk butik som sålde material till halsband så det blev inköp av några saker där istället.


När det var dags för lunch åkte vi in till stan igen och åt på Tartufo på Plaza de Santa Ana.


Det blev sangria till lunchen idag igen och Anna hittade ett gott recept som vi får prova.


När vi kom hem var Anna redo för en liten siesta. Jag skrattade gott när jag smög in och tog detta foto. Annas lilla kanin som hon fick av min mamma, kallad Ilen, finns fortfarande med och åker med henne överallt i världen. Rätt sött faktiskt!


Själv passade jag på att göra mina magövningar för 30 days ab challenge. Dags för dag nummer 14.


Innan middagen blev det lite cava, kex och en ostbit.


Det är så roligt för Anna har bokat in ställen varje kväll. Denna kväll åkte vi ner till området runt Opera och åt på en restaurang som hette La Vaquita Argentina, en restaurang känd för sitt goda kött. Det stämde verkligen och var ett eldorado för två köttälskare som vi. Innan vår förrätt ens kom in fick vi en liten minitallrik med gazpacho.


Kyparen var så trevlig och förklarade villigt skillnaden mellan alla olika köttsorter de hade, kött som var rödare och kött som var vitare, olika delar på kossan osv. Verkligen proffsigt!


Vi såg verkligen fram emot maten vi beställt.


Först blev det carpaccio som var otroligt god plus en jamon iberico.


Vi fick sedan in våra köttbitar, en uppskuren entrecote och en biff. Det var riktigt bra kött!


Efter maten skulle vi ta en kaffe med Baileys respektive whisky. Vi skrattade så vi grät när vi fick in glasen. De hällde upp vid bordet. När servitrisen hällde upp Baileys till Anna så var det lite kvar i flaskan och hon ryckte på axlarna och bara hällde i resten i Annas glas. Det blev ju hur mycket som helst för glasen var enormt stora. Min whisky var ju nästan lika full. Snälla vänner!!!


Det blev ingen sista drink på gatan innan vi gick hem denna dag utan det räckte fint med det vi hade fått i oss. Imorgon får vi köra igång med städningen...