02 juni 2010

Honor rolls för Middle School, 2 juni

Idag var det dags för utdelning av honor rolls för Middle school. Denna gång hade jag inte fått något samtal eller sms från skolan så vi trodde inte Fredrik skulle få något diplom. Tycker ändå det är kul att gå dit och titta. Kul när barnen blir belönade för allt hårt arbete de lagt ner.

Rätt som det var hördes i alla fall Fredriks namn ropas upp och han var en av tre i årskurs 7 som fick ett diplom för Effective communicator.

Innebörden är att man är aktiv i klasserna och deltar i diskussioner och gör bra presentationer och det är sådant som vi fått höra om Fredrik när vi träffat olika lärare. Jätteroligt för honom att få komma hem med ett diplom han också! Bra gjort Fredrik!

Tjejmiddag för Eva, 1 juni

Idag var det dags att fira av Eva Malmberg, som nu skall flytta till Dallas med sin familj. Familjen kom hit ett halvår efter oss och Anna och Cicci har hängt ihop sedan dess och varit så bra kompisar, så det är med sorg i hjärtat vi ser dem lämna nu.
.
Planerna för kvällen var att vi skulle hämta Eva halvsju och åka ner till Neroteca, en italiensk restaurang nere i stan. När vi hade åkt bil 1,5 timme hade vi kommit ca 2 km och insåg att detta går aldrig. Istället åkte vi hem till Gunilla Berglie och blev kvar där resten av kvällen. Trafiken berodde på stora demonstrationer mot Israel inne i stan.

Hemma hos Gunilla samlades Eva, Gunilla, Elisabet S, Elisabeth B, Jeanette, Karin L, Harriet och jag till att börja med. Gunilla bjöd på skumpa vilket fick den något tryckta stämningen - efter all trafik - till att snabbt stiga mot fantastiska höjder :)

Nasha, som ju jobbar inne i stan, blev en räddande ängel då hon svängde förbi Neroteca och köpte med sig mat. Kvällen var räddad! Fantastiskt mysig miljö i Gunillas trädgård, tillsammans med italienska delikatesser gjorde kvällen komplett!.

Nu var det ju inte så att vi bara firade Eva för att hon skall iväg på nya äventyr, utan också för att hon den 6 juni fyller 50. Något som man tydligt ser på bilden hur fantastiskt kul hon tycker det är... Men sådant kan man inte smita ifrån.

Vi hade köpt lite presenter som vi tyckte hon kunde behöva: En bok om Dallas, så att hon vet vart hon skall och vad hon skall göra, Ugnsvantar - Eva lyckas ALLTID bränna sig på armarna när hon lagar mat, Sockerskål och gräddkanna från Royal Selangor som vi visste att hon tyckte om. Allt i lagom små förpackningar som hon lätt kan packa med sig :)

Det blev en supermysig kväll och tiden bara flög iväg. Som alltid blir det nästan trevligast när man är tvungen att improvisera och ta saker som de kommer.

Ett speciellt tack till kvällens arrangörer och presentinköpare! Tråkigt bara att anledningen till allt just nu är att folk åker härifrån.