28 november 2011

Första advent

Den första advent hade vi börjat dekorera lite grand. Det är ju svårt att få julstämning här i 35 graders värme, men man får försöka så gott det går. I vardagsrummet hade vi fått upp en adventssljusstake i alla fall.




I hallen hade vi satt upp fyra adventssljus och tänt det första för i år. Det blir så mysigt. Med tanke på att det nästa dag, måndag, blev strömavbrott i fyra timmar, rätt varmt, så var det bra att veta var ljusen och tändarna låg :) 




Lite granris hade kommit upp runt trappräcket upp till övervåningen, men jag får lägga ut lite fler bilder när det är mer färdigt! På kvällen grillade vi ute på balkongen och det blev en rätt rolig kontrast till juldekorerandet...

Paint Ball i djungeln

I lördags, 26 november, var vi iväg 15 personer och spelade Paint Ball bortanför 1 Utama på Canyon Paintball. Bara att hitta dit var en utmaning i sig :) Jag var den enda i familjen som inte had provat detta förut och jag skall väl erkänna att jag inte var jättesugen...först.

De tre nya killarna på Michis jobb, Daniel, Alexander och Albin, hade klätt ut sig :) Pontus och Fredrik hade spelat förut och var sugna på att ge sig ut på banan.


Andreas hade spelat flera gånger tidigare och hade all den rätta utrustningen.



Anna och Michi var också redo. Alla i familjen hade som mål att skjuta på mig... Hm, gällde att hamna i rätt lag.



Vi blev noggrant instruerade om vad vi fick och inte fick göra ute i djungeln.



Så fick vi gå och utrusta oss. Det var västar och masker som skulle på innan vi fick våra vapen.



Först började vi på en bana där vi möttes i två matcher. Jag och Anna fick välja lag. I mitt lag var även Michi, Fredrik, Pontus, Magnus G, Wolfgang, Jakob och norske Magnus. I Annas lag var Alexander, Daniel, Albin, Andreas, Elias och Johannes. Vårt lag förlorade de första två matcherna som gick ut att ha flest personer kvar när tiden var ute. Man blev lite svettig!



Så bar det ut igen efter en drickapaus och nu var det "Capture the flag". Det gick ut på att man skulle ta en flagga som låg i mitten av en glänta och sedan behålla den tills tiden var ute. Detta vann vi två gånger, så nu var det 2-2 i matcher. Därefter var det dags för lunch, klassisk Nasi Lemak.



Så körde vi de sista två matcherna som också var inne i djungeln där flest man skulle vara kvar på slutet. Denna gång blev det 1-1. Vi skulle spelat ett spel till, men regnet började vräka ner så efter fyra timmar i djungeln blev ställningen 3-3. Vi log igenkännande åt skylten nedan för vi kunde bara instämma med deras budskap :)



Vi fick ställa upp på en gruppbild innan vi var helt klara också.




Måste verkligen säga att det var roligare än jag trodde. Helt plötsligt blev man en liten stridis som hopkrupen rusade fram till nästa skydd. Stack fram nosen och försökte skjuta på en motståndare. Vid ett tillfälle var jag längst fram och kunde nästan ta flaggan, men fick ett skott på mig i sista sekunden. Michi fick komplimanger av ledaren för att han var snabb och vältränad. Ljuva ord när man närmar sig 50 :) Barnen vann varsin tävling också så det var en lyckad dag!