22 maj 2016

Langkawi

Förutom lite målning en andra gång så tog vi det väldigt lugnt idag. D kom förbi och hälsade på. Han var ju mycket hos oss förr. Nu jobbar han mycket plus har fått leukemi. Han äter några piller som skall hjälpa, men tar ingen strålning eller cellgifter. Dessutom äter han olika kärnor/fröer som skall vara bra. Känner mig alltid väldigt tveksam till egna recept och botemedel när det gäller cancer. Tydligen har i alla fall hans värden förbättrats och han såg helt frisk ut...

På kvällen gick vi ut och åt som en liten för-födelsedagsmiddag. Det blev en öl på Ambong Ambong och här sitter Michi och har lite FaceTime med Anna. Vi skrattade gott åt hur familjära servitörerna är här i Asien på många ställen. Killen här började prata lite och efter ett tag drog han fram en stol och satte sig vid oss. Ingen känsla för om folk vill vara ifred eller inte. Nu var han ju rätt trevlig så man kan ju inte annat än skratta.




Vi gick sedan ner till Unkaizan, som vanligt. Denna gång hade vi lämnat bilen hemma och skulle äntligen smaka deras Sparkling saké med grapefruktjuice.



En servitör kom ut och pressade grapefrukten vid bordet.




Så hälldes juicen upp i glaset och han fyllde sedan på med den lite söta sakén. Riktigt festligt och gott, speciellt som jag älskar grapefrukt.




När vi ätit klart släcktes hela restaurangen ner och alla i personalen kom och sjöng och hade med sig en dessert med ett ljus i. De är för söta. Michi hade skvallrat att jag fyller år snart och vi kommer ju dit rätt ofta. Två tjejer som jobbat här slutar nu, men de var där på privat middag, så vi hann säga hejdå till dem också. Kul! En tjej flyttar hem till Japan och den andra skall börja på universitetet i Penang.




En härlig avslutning på denna helgen och en bra början på mitt nya år!