21 februari 2009

Fredriks födelsedagskalas


Oj, oj, oj... Har just nu avslutat kvällen med en liten GT på balkongen med ett par föräldrar till Fredriks kompis. De två hade idag ett födelsedagskalas ihop. Hjalle fyllde 13 och Fredrik har ju fyllt 12. För att fira detta hade vi bjudit innan alla barn som nu går i årskurs 6. Totalt var över 80 barn bjudna , men som tur var kunde inte alla komma utan det blev totalt 40 ungefär. 36 killar och 4 modiga tjejer.
Regnmolnen hängde tunga när partyt startade, men lite regn gör ju inte så mycket här så länge åska och blixtar håller sig på avstånd. Tre timmar höll partyt på. Under den tiden hann de simma, tävla, äta pizza, äta tårta, käka godis och simma massor igen. För att ha lite koll på gänget så delade vi in dem i lag där de fick gå runt och samla bokstäver genom att utföra olika uppdrag. På ett ställe fick de stoppa in handen under en filt och leta efter en bokstav i en spann fylld med kalla, slemmiga makaroner, på ett ställe skulle de lösa en gåta. I poolen hade vi släppt ut 20 gula små plastankor och de fick leta efter den som hade en bokstav på magen. De fick skjuta sönder ballonger för att hitta en bokstav inuti och de fick med blindtest provsmaka olika saker och gissa vad det var för att få den sista bokstaven. Av sina fem bokstäver skulle de sedan bilda ett ord och de som vann fick en gigantisk skål med godis, till deras stora lycka.
Medan killarna rasade i poolen, hade kraftmätningar och hoppade studsmatta, var de fyra flickorna i rummet med stereon och dansade. Man blir så full i skratt! Men jag förstår dem, tempot var högt, men så länge barnen ser glada ut när de går hem så känner man sig nöjd. Nu är det ett HELT år kvar tills nästa gång :o)

Nyheter inpå knutarna

Började dagen med att läsa Göteborgs-Posten till frukost. Mmmm...vilken lyx. Vi får GP hit en gång i veckan. Har beställt fredagsnumret som brukar dyka upp på tisdag eller onsdag veckan därpå. Sedan kan man sitta där och frossa i allt som händer hemma och Sveriges syn på det som händer i världen. Numret jag hade nu var fårn 6 februari och innehöll en stor artikel om de Tamilska Tigrarna och det pågånde kriget på Sri Lanka. Kan inte annat än reflektera över hur mycket närmare vi kommer vissa nyheter nu. Dels avståndsmässigt, men även på grund av de personer vi känner. Här i vårt hus har det för en månad sedan flyttat in en ny familj med en son i Fredriks ålder. De kommer just från Colombo. Pappan i familjen har fått jobb här i tre år och de lämnade just för att de kände att deras liv på Sri Lanka nu var för hotfullt...