01 mars 2013

Båtfärd i mangroveträsken och Fredrik och Michi ansluter

Imorse åkte pappa och jag iväg med bilen till ett område där man kan ta båt och åka ut i Mangroveträsken. En timme med båt kostar 250 rm oavsett hur många man är. Det är en fin tur att göra!


Första stoppet var en grotta för fladdermöss. Härinne tappade pappa sina solglasögon upptäckte vi senare.


Det är mörkt och lågt på sina ställen så man får huka sig när man går. Vi fick låna en ficklampa av vår båtförare så vi kunde lysa på fladdermössen.


Skrattade gott när jag såg denna skylten, för sist vi var här klättrade Michi givetvis upp på stegen och kikade in i grottan ovanför...


Så fortsatte vi vår färd. Så härligt att vara ute med båten eftersom det fläktar och blir svalt.


Nästa stopp blev fiskfarmen där vi denna gång fick klappa på en rocka.


Pappa fick också se mängder med örnar. Han är ju rätt intresserad av fåglar och när vi kom fram till platsen där örnarna brukar vara så åkte de andra båtarna precis och vi kunde njuta av ett 40-tal örnar själva.


Vår guide plockade också ett mangrovefrö. Träden släpper sina frön med dessa långa stjälkar som landar i marken och blir ett nytt träd.


Vid ett stopp visade han oss en läskig orm. Om man tittar på grenen i mitten av bilden så ligger den där. Liten men dödlig.


Här har vi vår guide som körde runt oss. Han var riktigt duktig!


När turen var klar åkte vi en tur runt ön med bilen för att se lite hur det ser ut med naturen och alla byar och avslutade sedan vår tur med lunch på Oasis.


Hemma var det lite lugnare idag och vi tog oss en skön och slapp eftermiddag vid poolen.


När det var dags för middag åkte vi bort till Orchidria där Michi och Fredrik anslöt. De kom upp med Air Asia och landade halvåtta.


Så gott det var och så mysigt att vara samlade alla igen. Nu väntar en härlig helg på Langkawi!