17 december 2016

Burough Market och drinkblandarkurs

Fredriks lägenhet var så kall i natt och när vi satt och åt frukost var Michi rejält påklädd. De får inte hit någon som kan fixa gasen innan onsdag så vi fattade ett snabbt beslut att flytta hem till Anna där man kan duscha varmt och inte frysa. Lite onödigt om hela familjen blir sjuk innan jul.




Idag blev det utflykt till Borough Market, en favoritplats här i London. Det blev lite lunch på plats. Michi hittade ett ställe med tyska korvar och var överlycklig.



Det fanns även mulled wine att köpa. Det påminner om glögg men är inte lika sött.




Här finns också min favoritfudgeaffär. Massor med olika smaker!




Där finns också en liten ostaffär vi alltid besöker.



Efter marknaden åkte Nur och Anna hem, men Michi, Fredrik och jag åkte vidare till Kings College för att titta var Fredrik tillbringar sina dagar. Nu fick vi inte gå in för vakten. Fredrik ville bara gå upp en trappa för att visa oss lite, men inte ens det fick vi. Bara om vi kommer tillbaka en vardag. Regler är till för att hållas på...



När vi kom ner i tunnelbanan för att åka hem stod en tjej, Lydia Gerrard, och sjöng sånger ur musikaler. Hon var helt fantastisk! Kolla henne på facebook!




På kvällen hade Anna och jag bokat in en överraskning till hela familjen. Det var en cocktail-blandar-kurs som heter Mews of Mayfair. Det ligger precis bakom Victoria Secret i en liten gränd med massor av restauranger och hur charmigt som helst. Nästan omöjligt att hitta om man inte känner till det! Vi blev serverade en Bellini när vi kom och sedan var Fredrik den som först fick gå upp och lära sig blanda en cosmopolitan.



Den blev riktigt hyfsad! Inte så svår och något vi kan fixa till på Langkawi.



Alla vi andra satt och väntade på vår tur. Totalt var vi tio personer som delades in i fyra grupper.



 Michi fick sedan gå upp och blanda samma drink. Också med gott resultat.


När det var min tur så var det en ny drink som skulle blandas, Espresso Martini. Man måste skaka den så mycket så att det blir ett skum på minst 1 cm på toppen. Jag lyckades väl få till en halv... 




Anna har varit här förut och fick då göra samma drink. Nu skakade hon som tusan och blev utnämnd till den som gjorde kvällens bästa Espresso Martini. Kul!




Vår middag var bokad till halvnio så vi blev hängande i baren lite till. Det var kul för då han vi prata med bartendern som tipsade oss om en butik, Nisbets på Shaftesbury Avenue, där vi kan köpa lite saker för att blanda egna drinkar.



Anna hade sedan bokat in oss på Mayfair Pizza som låg i samma lilla gränd. Detta skall vara en utav Londons bästa pizzerior. Sällan vi äter det så det var riktigt gott!



Efter all mat och dryck var det rätt lagom att åka hem och lägga sig. Vilken fullspäckad dag!