09 februari 2017

Annas födelsedag och indisk grillkväll

Idag har vi firat Thaipusam. Det är en indisk högtid som firas främst av tamiler. Alla har varit lediga, men Soft Touch jobbar efter svenskt schema så det var jobb även idag. På kvällen var vi nerbjudna - under vår balkong - till indisk barbeque.



När det är indisk fest så är det nästan alltid "potluck", dvs alla tar med sig en rätt eller två så det blir inget stort jobb. Dessutom håller det ofta inte på så sent. Vi hade med potatissallad och tsatsiki. Bäst att sats på vegetariskt... Jag pratade med Sunandhini när vi kom och sade att det är ju så trevligt att vi blir bjudna till dessa indiska fester. Hon tittade frågande på mig och sade: "Indiska? Detta är ju en fest för vårt condo  Hijauan." Jag tittade mig omkring och såg... 20 indier och jag och Michi. Tror det bor även andra folkslag i vårt condo. Fniss.



Michi och Pattu ställde upp på bild när Michi kom från jobbet :)




Mycket blandad mat med kebabspett, kycklingröra, naanbröd och mycket annat gott.



Vid matbordet satt Aparna, Manjiri och tredje namnet kommer jag inte ihåg. Så svåra namn att minnas...




Här i soffan med Sunandhini - som är vår granne och vän.




Hade hittat en rolig, engelsk hemsida som kunde hjälpa till med presenter. Egentligen har vi redan firat Anna men en liten extrapresent är ju alltid roligt. Till en förvånandsvärt rimlig peng kunde man beställa en namnad flaska prosecco och lite choklad som levererades i en fin låda redan dagen efter beställning. Internet är underbart ibland!