04 december 2010

MASBAs julmiddag 3 december

Så var det dags för Masbas årliga julmiddag och i år skulle den gå av stapeln på hotell Hilton vid KL Sentral. Kimmo och Jasmin, som nu är här och hälsar på och bor i Verve Suites, lämnade sina två barn hemma hos Thelma och Fredrik. Klockan sex samlades vi tio personer på Michis kontor vid Plaza Mont Kiara.

Vi som träffades där var ovan, Lotta och Robert och nedan, Magnus, Zel, Jimmie och Andreas.

Kimmo och Jasmin förstås, samt Michi och jag. Klockan sju kom två stora taxibilar och hämtade oss för vidare färd till Hilton.

På Hilton blev det först lite mingel och glögg. Vi hade fått placering tillsammans vid bord nr 19. En av de första punkterna på programmet var Luciatåget. Det är så stämningsfullt och fint. I år var det så få barn så de hade fått rekrytera en del vuxna till tåget. Anna var med och de sjöng flerstämmigt i år!

Anna sjöng tillsammans med kompisarna Emelie och Cassandra.

Lucia var Sofia, som är jämngammal med Anna och går på ISKL. I år hade de levande ljus och stackaren hade fått håret fullt av stearin.

Middagen var fantastiskt god och det var verkligen ett riktigt svensk julbord med allt från sill och gravlax, till Jansson, pepparkakor och knäck. Till maten serverades sedan öl, rött och vitt vin samt Aalborgs snaps. Det gick ingen nöd på oss alls!

Karin skulle fota mig och Robert och han höll på och busade hela tiden så vi hade rätt kul som syns.

Michi och Jasmin fick besök av den finske tomten. Varje år känns det som om han stannar och tar minst en snaps vid varje bord, så han brukar vara i rätt fin form lite senare på kvällen...

När middagen nästan var över kom den svenske kocken, Michael Elfwing, ut och hälsade på alla gästerna. Han är enormt duktig och har varit kock på Hilton i sex år, sedan han var endast 23!

Så började dansen och efter en lite seg start med alla långsamma ABBA-låtar som finns så tog det sig med lite mer latinomusik och vi svenskar äntrade dansgolvet, sedan dröjde det inte länge innan dansgolvet var fullt.

När dansen drog i gång hittade vi också en hel del andra svenska vänner som var där och som vi inte upptäckt tidigare.

Det blev dans in till sena natten och eftersom vi är en grupp som gillar det så höll vi ut in i det sista.

En underbart rolig och bra fixad fest. Vi ser redan fram emot nästa års julmiddag :)

Julmarknad på MKIS

På förmiddagen, fredagen den 3 december, var det dags för den årliga julmarknaden på skolan. Marknaden anordnas av MCF, Madeleine´s Children Fund, och är en kombinerad jullunch och marknad. Barnen i Elementary School kommer dit och sjunger lite julsånger också.

Karin var nu tillbaka från Beijing med lite nya saker och vi var med på marknaden. Kostnaden är att lämna ett halsband till ett lotteri samt att betala 10% av intäkterna till MCF. De använder sedan pengarna till att hjälpa familjer med cancersjuka barn, där de inte har råd med alla typer av hjälp som behövs.

Vi var inte med förra året så det var roligt att stå med i år. Det var tre till som sålde smycken, men vi fick mycket folk vid vårt bord och det gick riktigt bra. Härligt med lite mer julstämning också!