28 oktober 2016

Flamberade räkor

Efter en lite regnig dag på Langkawi åkte jag och hämtade Michi. Har tvättat sängkläder och handdukar sedan de förra gästerna åkte för att förbereda för nästa gäng. När Michi och jag var på Kuramathi så åt vi flamberade räkor en kväll och tänkte prova att göra det ikväll. Alla ingredienser var hackade och klara vid uteköket.




När grönsakerna var stekta och urtagna ur pannan var det dags att lägga i lite smör, paprikapulver och räkorna. På med en halv deciliter cognac. Vippade lite på stekpannan för att fånga upp eld från gasspisen och vips hade vi full låga. Trodde jag skulle tycka det var lite läskigt, men det kändes väldigt kontrollerat faktiskt




Maträtten blev dessutom väldigt god och det känns ju som en rätt rolig bjudrätt där man kan imponera lite med sin kokkonst. Man behöver ju inte berätta hur enkelt det var... :)