20 maj 2010

Michi hemma igen

Idag, måndag 17 maj, har Michi kommit hem från Pantai Hospital. Det tog evig tid att bli utskriven eftersom de skulle ha kontakt med vårt försäkringsbolag. Michi hade dessutom blivit ombedd att betala en deposit på 5.000 RM när han skrevs in på sjukhuset. Det tyckte han var på tok för mycket, eftersom han bara skulle vara där i fyra dagar, så han lyckades pruta ner det till 2.000 rm. Nu när han skulle lämna sjukhuset och försäkringsbolaget tog alla kostnader så skulle han ju få tillbaka sin deposit, men det var inte så lätt. Nu måste han vänta två veckor på att det skall behandlas administrativt...

När han så kom hem till lägenheten så ringde det nästan genast på dörren och ett blomsterbud stod utanför med den här fantastiska uppsättningen blommor. Det var från Bukit Kiara Properties, dvs de som står för vårt managementkontor här på condot. Det var verkligen en trevlig gest och något som man aldrig kunde förväntat sig.

Jag var senare nere och frågade vad som hände på ett condo om någon får dengue. Då är proceduren sådan att sjukhuset måste anmäla till stadskontoret att de haft ett denguefall. Stadskontoret, DBKL, kontaktar då condot ifråga, kommer dit och besiktigar samt gör en extra sprejning av mygg-gift. Tror dock inte problemet ligger på vårt condo, utan snarare att det står vattenpölar på alla byggen runt omkring där de små denguemyggorna kan föröka sig bäst de vill.