21 april 2018

Upp till Tanjung Rhu

Michi skickade lite fina bilder från Sverige. Han var ute och promenerade och det verkar som om det äntligen har blivit lite vår hemma!


Själv var jag uppe tidigt och åkte till Perodua för att serva den lilla Myvin. Årsservice med byte av olja och diverse annat gick på hela 124 rm, dvs cirka 250 kronor. Skrattretande billigt!


Fick sedan åka till ett ställe till för att ställa in hjulen, balansera och rotera dem så de slits jämnt. Fick tid med en gång och en dryg halvtimme senare var bilen klar till den facila kostnaden av 40 rm!!!


En list nedanför passagerardörren hade släppt och nya små clips behövde sättas på. Detta var lite dyrare, 100 rm och fixat direkt på ett tredje ställe. Fantastiskt att man inte ens behöver beställa tid! Det är lätt att ha bil i Malaysia. Nu är den lilla bilen som ny!


Var på White Horse, kakelaffären, men vårt kakel som vi ville ha är nästan slut i Malaysia. Nu behöver vi nog hitta ett nytt. Mannen i affären visade ett nytt, men det var inte lika snyggt...


Det blev ett stopp i dryckesaffären och inhandlat diverse sorter av Fever Tree. De har väldigt god Tonic och sodavatten!


Det blev också inhandlat lite mat till vår kompis. Hans ben är helt bra nu och han skuttar runt som en valp. Får göda honom lite på dagarna och så får han jaga på natten.


På kvällen åkte jag upp till våra vänner på Tanjung Rhu Resort. Det är otroligt vackert där på norra sidan av Langkawi. Just den här vyn sitter på en stor tavla på flygplatsen.


Ola bjöd alla på drink i baren då han förlorat något moment i dagens golftävling. Ingen dålig utsikt över solnedgångens alla färger.


Jag har varit här och ätit lunch en gång tidigare, men det var första middagen. Maten var riktigt bra! Det är lite långt att åka, men nu när jag hade en anledning så var det verkligen värt det.


Kvällen fortsatte sedan hos Susann och Gordon och alla var kvar tills klockan var över ett. Då blev det lång taxiresa hem, nästan 40 minuter. Tur vi är på Langkawi...