08 november 2009

På konsert i KL

I dag, söndag, var det konsert med Malaysian Philharmonic Orchestra i konserthallen nere vid KLCC. Detta är bara andra gången jag har varit där. Det är en jättefin hall och det är ju helt galet att vi inte har kommit iväg oftare! Nu var vi ett gäng tjejer och Robert som tagit Karins biljett, som var och firade Gunilla B lite i efterhand. Karin var hemma och förberedde mat inför lunchen hon skall fixa för ambassaden som har en grupp EU-delegater på besök. Hedersamt uppdrag! Med tanke på hur god hennes mat alltid är så kommer hon fixa det galant!

Denna gång var det barockmusik på programmet och en svensk tjej, Malin Christensen, var med och sjöng opera. De spelade bland annat Air av Back, varpå alla svenskar fick ett litet leende på läpparna och tänkte på Beppes godnattstund. Konserten höll på i cirka två timmar inklusive paus.
När vi tog hissen ner till garaget efteråt frågade en malaysier var vi kom ifrån och vi sade naturligtvis Sverige. Hans svar var då : Åh då kanske någon heter Blomqvist! Först förstod vi ingenting, men sedan kom insikten! Stieg Larssons bok Män som hatar kvinnor låg på 5-i-topp-listan här och huvudpersonen heter...Blomqvist. Tala om genomslag! Man upphör aldrig att förvåna sig :o)

På kvällen landade en mycket trött men lycklig tjej efter en hård fotbollshelg. Intensiva dagar med fotboll och massor av kul med alla kompisarna. Vi fick mysa med middag sedan väntande datorn med både historieprov och Värmdö distans.