02 april 2023

Promenad, möbler och hotpot

Så var det dags att gå igenom barnens skolalster. Mycket sparas av sentimentala skäl, men nu fick Anna säga vad hon ville behålla och resten åkte ut. Ibland måste man bara rensa.


Dessa två blev kvar och får åka med oss till England vid tillfälle-



Michi och jag tog vår vanliga runda idag. Vi var inne på 163 och kollade bion som skulle vara klar om en månad, för en månad sedan, och det såg ut som samma byggplats som sist. Den lär inte bli klar innan vi åker till Europa. Vi var också iväg och kollade garderoberna och sängen vi ska köpa till vårt gästrum här. Det kommer att bli bra!


På kvällen var det dags för hot-pot restaurangen vi bokade igår. Den ligger i Hartamas Shopping Centre. Vi valde två buljonger att doppa i. En var full med chilis och superstark och den andra var en mildare variant. Servitören fixade en sås att doppa vårt kött i efter det fått koka i buljongen. Han hade ju inte snålat med chili där heller...


Vi var de enda vita här. Det är alltid extra roligt för då vet man att det är ett bra ställe.


Som kom det in tunt skivat kött, både fläskkött och biff.


Personalen var så trevlig! Först fick vi en rätt gjord på syrlig gele med vattenmelonbitar i för att kyla ner gommen om det var för starkt och sedan kom de in med en efterrätt i form av friterade bitar med ris i som skulle doppas i brunt socker. Ingen hälsomat precis, men rätt gott.


Vi var så mätta när vi gick därifrån. Michi hade svettats så mycket så det rann droppar i ansiktet då maten var så stark. Vilken kväll. Hit kommer vi definitivt att gå tillbaka.