28 januari 2020

Jobbdag

Anna och Erik fick idag mail från British Airways om att de kan boka om eller boka av sina resor till Kina. Vi har fått råd av våra vänner OCH leverantörer i Shanghai att inte resa. Idag ligger antalet smittade personer på knappt 4.500 och det växer. Under dagen har nu Anna bokat av deras biljetter och vi hoppas det går att boka av hotell också. Det blir istället en resa till Spanien för dem. Det passar ju bra när vår lägenhet är utan hyresgäst. Roligt att den utnyttjas!


När vi gick ut på lunch idag sprang vi på ett par vänner som brukar åka med till Angkor Wat och springa. De bor i Port Dickson, men har kontor här i KL. Nu blev det lunch tillsammans på en liten restaurang som serverade väldigt god Poke Bowl. 


Under dagen idag har vi pratat med vår resebyrå. Vi har ju en biljett som är KL - Shanghai - Sapporo - Shanghai - KL. Det är ju inte ens säkert att man blir insläppt i vissa länder efter att ha varit i Kina. Vissa företag tillämpar nu två veckors karantän på anställda som kommer från Kina för att slippa smittorisken på arbetsplatser. Det verkar som om vi också kan få tillbaka våra pengar även om China Eastern Airlines inte gått ut med det än. De hade bokat av vårt flyg från Japan den 23 februari. Först fick vi höra att planet bara hade 10-20 passagerare, men sedan gick de ut och sade att det var tekniska orsaker - hur de nu kan veta det flera veckor innan... Vi bokade nya biljetter direkt från KL till Sapporo så nu är vi redo igen.