25 maj 2010

Svenska skolans skolavslutning 22 maj

I lördags, 22 maj, var det dags för årets svenska skolavslutning. I år har ju jag tackat för mig, men var ändå inbjuden till denna dagen. Avtackades ännu en gång med en fin blombukett inför alla föräldrar plus hjälpte till och spelade när barnen skulle sjunga. Här framförde de "Idas sommarvisa".

Prästen kom inte upp från Singapore i år. Tror det är första gången prästen inte är närvarande på hur många år som helst. Ryktet gör gällande att han är lite putt för att han inte fått ambassadens svensklista. Lite kneptigt, han borde förstå att UD inte kan lämna ut registeruppgifter hur som helst. Men, men... Istället höll vår ambassadör Helena Sångeland ett sommartal till alla barn och föräldrar och det var minst lika bra. Hon lämnar nu för att jobba i Sverige ett tag och vi får hit en kille som nu varit i Kina, med familj.

Skolavslutningen avslutades högtidligt med Den blomstertid nu kommer, och inte ett öga var torrt. Det blir väldigt stämningsfullt! Efter sången ställde alla lärarna upp för fotografering. Där var Lotta och Anna från klass 1-2, Irene, Sara och Catherine från 3-4 och Linda och Josefine från klass 5-6. Saknades gjorde Liza Sandell.

Så var det dags för fikat. Som alltid ett dignande kakbord med obligatoriska jordgubbstårtor!
Som alltid en mycket lyckad dag. Fick säga hejdå till Helena och Patrick idag, eftersom jag missar deras avskedsfest den 3 juni då jag och Fredrik åker tillbaka till Sverige. Vi kanske får möjlighet att se dem på västkusten i alla fall då Helena bott i Kortedala och de brukar komma ner varje sommar. Vi får väl se. De har hjälpt Svenska skolan och Swea med en hel del så vi får hoppas att det fortsätter i samma anda :)