28 oktober 2010

Sri Lanka 9-16 oktober, dag 5-6

Torsdagen den 14:e var vi uppe och åt en god frukost med utsikt över havet innan resan mot Colombo skulle starta.


Färden på tio mil tog totalt nästan tre timmar och då gjorde vi i princip inga stopp på vägen. När vi kom fram var alla rätt sega och inte så sugna på att ge sig ut på den inbokade stadsrundturen. Hotell Galle Face såg betydligt mer lockande ut!

Michi och Fredrik bestämde sig för lite tid i gymmet och en massage, medan Anna och jag begav oss ut med vår guide på en ministadsrundtur plus lite shopping. Vårt första stopp var vid ett tempel där Colombos enda elefant fanns. Eftersom vi inte fick se några på vår safaritur, så var det ju kul att få se ett exemplar här i alla fall...

Vi åkte förbi stadshuset, en stor park och några shoppingcenter, men vi är rätt bortskämda i Kuala Lumpur med vårt enorma utbud så vi kom hem rätt tomhänta. Det blev mer lite mango chutney från Sri Lanka, kanelträtandpetare och en liten elefant till.

På kvällen var det dags att ta fram champagneflaskan vi smugglat med från KLIA och fira Michi lite i förväg. Imorgon fyller han 47. Fredrik fick den stora äran att öppna flaskan.

Sedan blev det god middag nere på terrassen. Det var lax eller svampstuvning till förrätt följt av goda köttbitar.


Det blev en riktig födelsedagsmiddag och vi satt och njöt av vindarna från havet. Här är ett par grader svalare än i Malaysia och det känns faktiskt.

Till desserten flyttade vi ut till uteplatsen och fick ostbricka och creme caramel där ute.

Helt underbart och dessutom myggfritt vid havet :)

Nästa morgon, den 15:e oktober kom barnen in till vårt rum, 206, och sjöng vackert och hade med sig paket till Michi.

Därefter gick vi ner till den fantastiska frukostbuffén som var den bästa på hela resan. Vi tyckte det var lite synd att vi bara skulle hinna med en frukost här.


Efter frukosten åkte Michi och Anna iväg på ett besök hos exportrådet här och Fredrik och jag gav oss ut då vi hört att det fanns en skräddare tvärs över gatan. Fredrik har vuxit om mig nu och inga skjortor passar längre så det finns ett desperat behov. Vi hittade skräddaren, men man var tvungen att ta med sig tyg dit, då de egentligen endast sydde kostymer. Det orkade vi inte riktigt sticka iväg och köpa så vi gick tillbaka till poolen istället. Hårt liv!

Vid lunchtid kom Michi och Anna tillbaka och efter lite mat gick vi iväg och tog massage hela familjen. Den tjejen som masserade mig visade sig komma från Bali och eftersom indonesiska och malaysiska är rätt så likt stod vi där och pratade glatt på varsitt språk och förstod varandra bra. Rätt häftigt!
Så var det dags att gå upp och packa ihop våra saker. På vårt rum stod då både tårta och blommor till Michi när hotellet nu upptäckt att han fyller år idag. Det var en trevlig gest! Efter lite tårta var det dags för middag vid halvåttatiden.


Innan vi sedan lämnade vårt rum vid tio var vi tvungna att ta kort på den roliga badrumsskylten. Undrar just hur de hade tänkt...

Tio kom vår guide och hämtade oss och det vbar iväg tillbaka till flygplatsen utanför Colombo. Vårt plan gick 01.20, ingen jätterolig tid. Färden hem var ganska skumpig så det var ett trött, men nöjt, gäng som landade i KL igen på morgonen den 16:e oktober.