05 november 2011

Pavillion, Fisk spa och Gold Class

På tisdag morgon, den 1 november, följde Louise med Fredrik till skolan när han hade engelska och science. Klockan halvtolv åkte jag, Madeleine och Caroline till MKIS för att hämta upp Louise.



Turen idag började på Pavillion inne på Bukit Bintang. Detta är ett av KLs nyaste och största shoppingcenter. Flickorna fick snabbt en favoritbutik, Salabianca och Madeleine kom ut med två nya kjolar.




Efter några timmar shopping avslutade vi med lunch på den enorma food courten längst ner.



Vi åkte sedan hem, hämtade Fredrik på skolan och lämnade hem honom så att han kunde göra läxor och sedan styrde vi färden på Midvalley Megamall. Precis när vi startade brakade regnet lös och jag har aldrig under våra åtta år här varit med om ett värre regn. Bara inte Bangkokvädret kommer hit... Det var knappt någon sikt alls när vi körde och trafiken kröp fram.




Väl framme, kändes skönt, så tog jag med dem till ett Fish Spa som ligger på andra våningen. Det satt fyra asiatiska killar där när vi kom in och en kille, när han såg oss, tystade han ner sina kompisar och sade: I got to see this! Han visste väl hur nykomlingar brukar fnissa hysteriskt.




Fiskarna kittlar rätt mycket i början och när man aldrig gjort det skrattar man hysteriskt!



Vissa fiskar är små, men man kan också stoppa ner fötterna till fiskar som är 10-15 cm och man kan riktigt känna hur de nafsar. Vi skrattade gott åt skylten vid de stora fiskarna. Lite diskriminerande, kanske...



Efter fiskstället gick vi över till Garden Shopping Mall, till Zanmai Sushi för att äta middag. Michi, Anna och Fredrik kom inspringande strax efter halvåtta. Trafiken hade varit bedrövlig på grund av vädret och en tur som normalt tar 10 minuter tog dem en dryg timme.




Mätta och belåtna fick vi så iväg till Gold Classbion som ju är en upplevelse. Dricka och popcorn var beställda. Kudde och filt redo i stolen och vissa gjorde sig beredda att sova lite...




Filmen vi såg hette In Time och var med Justin Timberlake och Amanda Seyfried. Det var en typ science fiction där människorna kunde handla med den tid de hade kvar att leva och målet var evigt liv.




Filmen var ok, inte jättebra men ändå lite nya idéer och helt ok skådespelare. Vid halvelva var vi hemma igen och det blev en sen kväll innan sista läxan var avklarad.