18 mars 2010

Med svärfar i Chinatown

Den 11 mars åkte Anders och jag in till Chinatown för lite shopping. Det hör till med en runda på Petaling street för de flesta gäster vi har här. Skönast är att gå där på förmiddagen när det inte är så mycket stånd uppsatta. De säljer ju ändå ungefär samma saker. Klockan fyra på eftermiddagen sätts dubbla stånd upp även i mitten och det blir ganska trångt att gå där.

Vad kanske inte alla upptäcker är den saluhall som också ligger här nere. Fem steg in från kommersen utanför hamnar man i en helt annan miljö. Här ligger styckat kött, grönsaker i travar och till och med levande hönor sitter i burar i väntan på att bli nackade. Stället ser ganska ruffigt ut, men Thelma har berättat att hon ofta åkte hit och handlade när hon jobbade i en kinesisk familj, så det är säkert bra. Får jag välja åker jag nog hellre till saluhallen i TTDI.
Innan vi lämnade Chinatown gick vi till den fantastiska ramaffären på Jalan Panggong där Vincent jobbar. Där har vi ramat in alla våra tavlor och det kostar i princip ingenting.

Efteråt skulle vi åka till 1 Utama och komma till ett mer "riktigt" shoppingcenter. Precis utanför garageinfarten rasade bilen totalt ihop. Istället för att gå in och handla blev det till att hoppa in i en taxi och åka till mekanikern i Sri Hartamas. Där kunde vi få med oss en kille med stor verktygslåda och åka tillbaka till 1 Utama. Där kunde han med hjälp av att fylla i lite olja bland annat få igång bilen och ta den tillbaka till verkstaden. Bilen har läckt lite olja så vi får hoppas att de hittar vad som är fel.
.
Har haft ont i ena hälen ett tag och gick nu till Global Doctors och kollade. De röntgade och jag hade hälsporre på båda fötterna och får nu inte springa på sex veckor. Fick dessutom en behandling av "shockwaves", dvs ljudvågor. Man kör fyra minuter på varje fot och jag skall göra detta fem gånger, en gång i veckan. Så himla tråkigt att inte få springa nu när vi kommit igång så bra!