25 mars 2013

Langkawi - i väntan på försvunna hantverkare

Jag har aldrig några bra bilder på huset när vänner frågar. Får aldrig med hela huset bra på fotona så nu använde jag panoramafunktionen på telefonen och se - om än med lite skumma vinklar - hela huset kom med.


Vi fick en jättehärlig frukost på baksidan där det är skugga på mornarna. Vi hade köpt bake-off-bröd på Café Berlin som vi kört tio minuter i ugnen och som smakade som färska. Alla läskiga rödmyror var dessutom borta från marken! 


Idag trotsade vi arbetarna och bytte om till bikini. Vi kom på att dynboxarna stod väldigt strategiskt så när vi badade i ena änden av poolen var det ingen som såg oss. 


Våra nya frangipaniträd hade börjat blomma med de mest fantastiska blommor så jag var tvungen att fota lite. Tänk att vi har egna frangipanisar! 


Det blev en slö dag hemma i väntan på hantverkare. Klockan tio dök första - och enda - gänget upp som skulle fixa en blockering i ett rör i tvättstugan. När jag tvättar åker inte vattnet ut för något är i vägen och det strömmar upp vatten ur golvbrunnen ut på hela tvättstugegolvet. Inte bra! De hittade felet snabbt och kunde fiska upp en stor tegelbit fem meter in i röret.

Skrattade när jag såg vårt bord vid poolen. Tala om semesterbild - solkräm, solglasögon, en god bok och lite svalt vatten att dricka. Har vi det bra, eller??? 


Vi hade dessutom idag lyckats få igång internet så nu är vi med i omvärlden igen. Anna började uppdatera sin blogg som hon inte skrivit på sedan 7 mars. Typiskt en sådan sak man bara orkar ta tag i när man har gott om tid och inget annat att göra. En kille som skulle komma och titta på ett fönster vi skall byta dök aldrig upp och aircondkillarna skickade bara ett sms att de inte hann och att det skulle komma om en vecka. Underbart hur de informerar i tid... 



På kvällen blev det lite fotosession på altanen innan vi gick ut på middag. Ny profilbild till Annas Facebook.



Så blev det goda skaldjur igen, denna gång på Beach Garden.



Väl hemma igen kröp Anna i säng, men jag gick ut och tände tre facklor i trädgården, tog mig ett glas vin och bara lyssnade på nattens alla ljud. Cikador som spelar, bullfrogs kväker och geckos ropar högt till varandra. Hur mysigt som helst!!!