23 augusti 2017

KL Sentral och Putrajaya

Vi besökte KL Sentral i morse igen tillsammans med Andreas och Lovisa. Vi tittade på olika kontor i Sentral Plaza. Nu sitter vi på två olika våningar och det skulle vara mycket bättre att sitta samlat på ett plan. Det är roligt att gå runt och titta lite. När vi var klara plingade det till i telefonen och jag fick ett mail om att våra privata visum är klara. Om jag åkte ut till Putrajaya och immigration där så skulle de kunna flytta över våra stickers idag. Åkte hem, hämtade passen och iväg igen.


Passen togs emot men det skulle ta tre timmar för dem att bli klara så jag gav mig ut på stan. Putrajaya byggdes 1999 som ett centrum för alla regeringsbyggnader och är nästan som en spökstad.


Breda avenyer kantas av enorma byggnader med Finans, Immigration etc med stora bokstäver på. Tankarna dras mot en stad i ett diktaturland där man kan se armérna marchera fram i stora parader.


Det finns dock en sjö som mjukar upp det hela lite och jag tog mig en ordentlig promenad innan jag gick för att hitta ett lunchställe.


Inte en restaurang eller kafé fanns att hitta. Dorsett Hotel tornade upp sig under promenaden och där fanns det ju givetvis en restaurang till slut. Jag hade som alltid med en bok i väskan också så det var inte svårt att fördriva tiden.


Var tillbaka på immigration strax efter tre och då var passen klara. Våra visum är beviljade till november 2021 och i våra gamla pass stod det att de bara gällde till juli 2018 för våra pass gick ut då. Däremot skulle vi få hela visumperioden när vi skaffade nya pass. När jag nu tittade på visumen så gällde de fortfarande bara till jul 2018. Fick då förklarat att de bara förlänger om det är mindre än sex månader kvar på visumet du har i passet - fast det redan blivit beviljat längre. Nu måste jag göra om hela processen igen i februari. Ibland blir man lite trött på all formalia här...