29 mars 2017

Vi provar skidskola och Anna skadar knäet

Visst är det härligt att vakna och dra ifrån gardinerna och se backarna från fönstret!



Michi, Anna och jag gick med i skidskola idag. Det ingår ju på Club Med så det är roligt och bra att få lite tips om tekniken. Idag skulle det tränas carving och få skidorna att glida rätt i snön. Efter ett par åk i de långa backarna gjorde Anna ett felskär där knät gick åt ett håll och kroppen åt ett annat. Hon kunde inte riktigt stödja på knät för det gjorde så ont så de fick begära transport.



Hon blev upphämtad av en snöskoter - rätt häftigt! Med benet inlindat för att hålla det rakt fick hon skjuts ner till hotellet. Michi åkte med henne ner och jag fortsatte klassen en timme till.




När jag kom tillbaka skyndade jag mig mot rummet men blev stoppad och fick höra att Michi och Anna åkt till sjukhus tillsammans med en översättare då japanerna knappt kan engelska. Det blev röntgen och träff med läkare. Som tur var så var inget brutet eller sönder men ett ligament var sträckt. Nu blev hon ordinerad vila och kan åka skidor igen om det inte gör ont. De köpte ett rejält bandage för benet också så att det hålls rakt idag.



Jag väntade på dem. Kändes inte roligt att ge sig ut att åka skidor utan ville höra hur allt gått. När de kom tillbaka gick vi och åt lunch och Anna var vid gott mod.




Michi stack ut och åkte skidor på eftermiddagen eftersom han inte fick göra det på förmiddagen. Anna och jag tog det lugnt hemma och på kvällen blev det bad i det varma badet ute igen. Man möter mycket folk där. Dagarna går fort och snart var det dags för middag igen. Den här gången hade de bland annat raclette på menyn. Så gott!!



Den japanska tjejen Ari (uttalas Ali på japanskr vis) kom och satte sig vid vårt bord ett tag. Hon har varit helt fantastisk och otroligt hjälpsam. Hon fick till och med och hämtade mat till Anna och ville fixa hur mycket som helst. När vi kom in i matsalen stod sex personer i personalen och tog emot och alla visste vem Anna var och undrade hur det var med henne. Hon som är manager för hela Club Med kom framstörtande och frågade hur allt var. De är väldigt omtänksamma.




Ikväll var det cirkusshow och man måste säga att alla är fantastiskt duktiga. Det är ju ändå skidinstruktörer som helt plötsligt skall dansa och hoppa trampolin.



Vi fick oss ett gott skratt i baren sedan när en man låg och sov genom hög musik, danstävling och barsnack. Nog för att man är trött, men ändå :)




Nu har vi anmält oss till skidskola för imorgon också så får vi se om vi klarar hela dagen...