27 juli 2012

Michis skolkamrat plus Marika med familj på besök

Åh vad fantastiskt underbart att få vakna till en dag med strålande sol. Nu njuter man i fulla drag av minsta lilla solglimt och idag visade sig solen i hela sin storhet :) Nu duggar besöken tätt. Det är som alltid så att vi tar det lugnt i början av sommaren och träffar då mest våra grannar på Rörtången och sedan är det som att vi inser att tiden rusat iväg och vi måste hinna träffa andra vänner också.

Idag vid lunchtid kom så Michis gamla parallellklasskompis, Christer Jönsson tillsammans med sin Ulrika. Jag har aldrig träffat någon av dem, men det blev ett par väldigt trevliga timmar!



När de försvann framåt halvfemtiden var det dags att börja förbereda dagens middag då familjen Thonell var på ingående. Hans är redan i Hongkong, dit de flyttar i augusti, men Marika kom med alla tre barnen: Johan, Emil och Ellen.




Nu har vi ätit så mycket grillat kött så det var dags för en helgrillad lax som preparerats med sweet chili, dill, purjolök, rosépeppar och lite kryddor.




Johan, som fått körkort för någon månad sedan, fick agera chaufför för mamma och syskon. Det blev en riktigt trevlig kväll också och det skall vi väldigt kul att de kommer tillbaka till Asien. Hongkong reser ju Michi till med jämna mellanrum och med både Thonellarna och Lindellarna där finns ju all anledning att åka med!