27 januari 2022

Halvstorm och träff med Helene och Åsa

Det stormade som tusan här i Lerum idag och rätt som det var så gick strömmen. Var ute och kollade alla säkringar men allt var ok. Pappa ringde och trodde att hans TV gått sönder, men vi konstaterade båda att det måste vara ett större strömavbrott. Efter någon timme var allt igång igen.


På eftermiddagen/kvällen blev det en långpromenad med Helene. Det slutade med att vi gick över en mil. Vi hamnade långt ute på landet. Så härligt att få ett par timmar med konstant prat!


Vi passerade Lerums kyrka där vi båda blivit döpta och gift oss och där mamma är begraven. Det är en fin liten kyrka.


På kvällen var jag hembjuden till Åsa. Det är alltid så roligt att ses. Den här gången har jag hunnit träffa många nära och kära när jag har haft en vecka helt för mig själv. Det blev middag, massor med prat och lite koll på hennes fina stickade saker. Hon är helt grym på att få till det! Åsa hade köpt något som kallas för Kremla - en kanelbulle gjord som en semla. Det är tydligen ett pyttelitet bageri som heter Lilla Sur. Namnet kommer från att de bakar surdegsbröd. Väldigt mumsig semla, eller kremla menar jag.


Framåt halvtiotiden hoppade jag in i bilen och körde hem i kolmörkret. Bilen jag har hyrt har en väldigt rolig "växelspak". Det är ett hjul man vrider på. Kanske jättevanligt nu, men jag har aldrig sett det.


Golvet i Almaspuri har avancerat ytterligare. Nu är det nog snart klart.


Dagens största nyhet var nog att Fredrik nu har fått Covid. Han har klarat sig hittills. Han har ju tre sprutor så det är en väldigt lätt variant han har fått. Han är bara lite förkyld så uppe och pigg. Skönt att höra. Känns som om alla får detta just nu.


Satt uppe tillsammans med Coq Rouge en liten stund innan det var dags att sova igen.