31 augusti 2011

Nya tavlor, tur till Melakka och Hari Rayafest

Nu har vi varit nere i Chinatown och spänt upp våra nya tavlor vi köpte i somras av Niklas Amundsson. Jättekul att äntligen få upp dem på väggen. En flagga från vardera av våra "hemländer".

Vi hade även köpt en tavla med lite extra hemlandstoner: Fyren Pater Noster.

Michi och jag skulle ner till Melakka i går, men kom iväg lite sent för vi blev så entusiastiska med att hänga upp våra tavlor så när vi väl kom igång kunde vi inte sluta. Vid ett stack vi hemifrån i alla fall. En resa som normalt tar två timmar tog nästan fyra på grund av all trafik. Det är nu Hari Raya, avslutandet på Ramadan och dessutom nationaldag på onsdag och extraledigt på torsdag, så alla malaysier i KL vänder hem till sina hembyar. Sent på eftermiddagen kom vi i alla fall fram till hotell Majestic, ett gammalt kolonialhotell.

Vi hade inte stannat för att äta lunch på vägen utan gav oss ut längs Melakkafloden direkt och följde den in mot stan och någon mysig restaurang.


Hamnade till slut på ett litet asiatiskt ställe på Jonker Street och Michi blev så här glad när han äntligen fick en öl efter den långa körningen.

Vi fick in lite vårrullar, satayspett och kyckling och kände oss genast lite piggare.

Hotellet hade vi bokat via Nasha och fått jättebra pris. På internet låg priserna på runt 1,300, dvs 650 ringgit, men hon hade gett oss ett pris på 360 ringgit. Väldigt bra för detta fina rum!


På kvällen orkade vi oss inte ut igen utan åt på hotellet. Fantastiskt bra mat, men malaysisk service, dvs vissa saker var slut, lite blev ihopblandat och en kypare vi pratade med stannade kvar vid vårt bord jättelänge så glad att någon pratade med honom. Rätt sött!

Michi beställde in ostbricka till oss efter maten och detta var vad som kom in, en frukttallrik. I och för sig väldigt fin, men vi fick göra en beställning till och då gick det bättre :)


Efter maten blev det en liten drink ute på terrassen. Livet är enkelt!

Efter en skön sovmorgon och god frukost där maten serverades via tevagn, var det dags att ta vår lilla bil och vända åter mot KL.

Som tur var hade vi ingen trafik alls i vår riktning, men åt andra hållet var det hur köigt som helst i flera mil. Inte kul! Vi kom i alla fall hem på exakt två timmar.

På eftermiddagen var vi hembjudna till Nashas svärmor på Hari Rayafest. Det var hur många malaysier som helst och vi. Så roligt med alla dessa inhemska traditioner man får dela och uppleva!

Fredrik försvann sedan hem till en kompis med sin nyinköpta skateboard under armen för att sova över borta. Michi, Anna och jag bänkade oss i soffan och kollade på "No strings attached" och både Michi och Anna somnade sött i soffan. Det är jobbigt att vara ledig. Imorgon väntar jobbet igen för Michi, men barnen är lediga en dag till.