27 oktober 2012

Vår första middag på Langkawi

Äntligen kunde vi avnjuta kaffe från vår nya kaffemaskin. Först fick jag den inte att fungera, men som tur var så var det kontakten det var fel på och inte maskinen. Såg framför mig hur jag skulle behöva åka ner till Singapore med min maskin igen, men så kom den igång med lite hjälp av Fredrik :)


Michi var i sitt esse och satte ihop vår grill. Det roligaste var att när vi fick den var alla delar med utom själva huvudet man sätter på gasflaskan. Det var ju tur att han provade allt under dagen så vi inte upptäckte detta just vid middagstid. Den saken fick man köpa separat för 15 RM. Konstigt att man inte får med denna helt nödvändiga del när man köper en rätt dyr grill... Resten av dagen ägnade han åt att skruva upp alla våra saker i badrummen. Toalettpappershållare, duschkorg, handdukskrokar och handdukshängare i alla badrum. Det tog flera timmar!



Undrade ivrigt vad de tre killarna höll på med, men förstod snart att det var en hålla-andan-tävling. De var nere i ett par minuter så det såg lite läskigt ut.



Vid sjutiden kom Jeanette och Anders hem till oss som våra allra första middagsgäster. Det blev lite skumpa för att fira detta högtidliga tillfälle :)



Alla hjälptes åt med maten. Jag hade fixat sallad, blue-cheese smör med cashewnötter i och marinad till köttet, Thelma fixade Hongkong sawi - som är en senapsplanta - med ostronsås...


... och - inte helt oväntat - Michi fixade köttet.



Så var det dags att få slå sig ner och njuta av vår första grillkväll av många här.



Efter ett tag hörde vi lite mystiska ljud ute och nu var en av de stora gecko-ödlorna tillbaka. De skiftar i färg och är rätt häftiga!



Fredrik, Jake och Harrison var ute på grusvägen och gjorde iordning en liten höstbrasa. Fredrik ville så gärna visa elden och döm om Michis förvåning när han kände igen vad de eldade upp - vår brevlåda!!! Nu var det inte så att killarna varit busiga, utan tydligen hade brevlådan gått sönder när byggkillarna var här och de hade slängt ut den vid vägen och höll på att låta göra en ny. Det blev ju rätt roligt!



Efter denna chock fick vi avsluta kvällen på traditionellt manér med en öl i poolen. En härlig avslutning på en jättetrevlig kväll!



Jeanette och Anders hade tagit taxi upp till vårt hus vilket var jättebra, för när samma man senare kom och hämtade dem så kunde vi få hans nummer och prata med honom. Vi har ju tänkt ett tag att försöka få tag på en taxichaufför som hittar till oss så det här var ju väldigt bra! Nu är numret inlagt i telefonen för alla framtida besökare :)