30 maj 2012

Ashtanga yoga, övning 5 och 6

Så var det dags för ett par nya yoga övningar igen . Nu har jag lagt till två så kallade triangelövningar. Den första heter Utthita trikonasa och det betyder en utsträckt triangel. I början var det rätt svårt att få ner handen på golvet. Om man inte klarar det så kan man hålla handen längst ner på benet istället. Man gör övningen först åt höger och sedan åt vänster. Den här övningen, vilket man nästan kan se, sträcker ut flera delar av kroppen som höfter, rygg, bröst samt insidan av låren. Den ökar rörligheten och stärker fötter och vrister, som man måste spänna för att hålla balansen. Den ser egentligen rätt snygg ut!

 Utthita trikonasa

Nästa övning är lite svårare och kallas Parivritta trikonasa. Här vrider man sig åt andra hållet och det blir genast lite svårare att nå ner med handen helt. Det gäller att vara bra uppvärmd. Här är man ju det per automatik i och med att det är mellan 35-40 grader i lokalen :)

Den här övningen sträcker ut lårmusklerna och vaderna. Ryggraden sträcks ut och blir mer rörlig, liksom axlar, bröst och nacke.

Parivritta trikonasa

Har nu "klarat av" att hålla mig till mig yogaschema och gå dit tre gånger i veckan. Tisdagar, onsdagar och fredagar är jag på plats vid åttatiden. Förra veckan sade Ganesh att jag skulle få en ny övning denna veckan och man upplever det nästan som en ynnest! Har inte fått någon ännu, men så igår lovade han mig att på fredag är det dags. Spännande - undrar vad jag skall få prova och inte klara av nu... ;)