04 januari 2023

Sista dagen i Chamonix

Denna sista skiddag delade vi upp oss lite. Anna och Erik åkte tillbaka till Le Tour för att åka den bra blå backen nu när det var bra sikt och vi övriga fyra åkte till Argentière. Så vackert när man kommer upp en bit.


Hade en snygg kille med i sittliften. Vilken tur!


Det blev lunch mitt i backen och om ni undrar varför Fredrik och Michi ser så glada ut så kommer här en närbild på maten.


Just det... korv på franskt manér. Och en god charkuteribräda som jag och Lucy uppskattade desto mer.


Mäktigt när man står uppe på toppen. Det är svårt att förstå att det är helt grönt nere i byn.


Tog ett foto när vi åkte ner med kabinen på eftermiddagen. Inte många snöflingor här.


Erik och Anna var tillbaka lite tidigare och hade fixat våra skor till skiduthyrningen så vi kunde ta bussen direkt dit och lämna in allt. Det var annars en bit att gå. Sedan blev det lätt promenad hem till vår lägenhet.


Vi gick ut på stan och träffade Anna och Erik som ätit lunch på La Fabrica. Michi hade stämt träff med en kille han känner, men när vi satt och väntade så fick vi besked att sonen fått covid så vi bokade av.


På kvällen överraskade barnen oss med att bjuda ut oss på middag. Hur mysigt är det inte att se dessa fyra promenera framför sig. Så gulliga!


De hade bokat in oss på Le Monchu. Vilket ställe!


Väldigt mysig miljö och inrett som en alpstuga. Restaurangen var helt full och det gick inte att komma dit utan bokning.


Alla gillar fondue så det blev det naturligtvis.


Det kom även in en bordsgrill för kött och massor av grönsaker. Det är alltid roligt med mat där man får fixa lite själva.


Efter maten var det dags att strosa hem och packa klart våra väskor. Imorgon bär det av igen efter en jätteroligt vecka.